Nie można wyświetlić tego widżeta.

Jaki punkt dostępu wifi zakupić do zestawu Funbox 6 i Smartbox Wi-Fi 6

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6550
  • 26837
  • 217

Punkt dostępu wifi do fun box 6

@Januszbbanapisał(-a)

@j131  No ale swb6 dobrze współpracuje z fun box 6  i to jest ważne.

Doprecyzujmy. To się tobie wydaje ważne. Dla mnie jest całkowicie nieistotne.

Ale kto bogatemu zabroni...

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 1153
  • 3765
  • 0

@j131 Ja bogaty nie jestem spokojnie.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2540
  • 13715
  • 66

@Januszbba  Kupić wzmacniacz WiFi, taki co do gniazdka 220 V wepniesz i umiejscowić tak, by w kuchni był zasięg WiFi, TP-Link a takie i koło 100 zł się zamkniesz 😎

• 1153
  • 3765
  • 0

@IreneuszCD  Dzięki 🙂

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14383
  • 59079
  • 721

@Januszbba zastanów się.....zasieg w kuchni jest słaby. Stawiając byle jaki AP, ktory nie będzie dostawał netu ( no bo gniazda elektryczne są nisko o zasięg słaby, ) to co będzie taki sprzęt retransmitować???

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6550
  • 26837
  • 217

@Januszbbanapisał(-a)

@j131 Ja bogaty nie jestem spokojnie.

To tylko takie powiedzenie. Ono znaczy mniej więcej tyle, że moim zdaniem chcesz wydawać pieniądze na coś, co jest ci niepotrzebne. Ono (to powiedzenie) nie znaczy  że ja uważam, że ty jesteś bogaty.

Wszelkie pomysły ze wzmacnianiem kitu są oczywiście do kitu, ale to już ustaliliśmy. Natomiast oczywiście możesz nawet do każdego wolnego gniazdka wpiąć jakiś tani wzmacniacz. Gwarantuję ci  że WiFi padnie całkowicie. Nic nie będzie wtedy działało. Trzeba zachować umiar. Nie ma takiej możliwości, żeby zasięg w jednym pomieszczeniu był idealny a w sasiednim nieakceptowalny.

Co ty tam chcesz podłączyć? Kamerę? Termomix? Odkurzacz? A może żarówkę? Czemu nie chcesz napisać jakie prędkości masz w tej kuchni bez dodatkowych manipulacji i co właściwie chcesz podłączyć? Przecież w ten sposób wpędzasz siebie w koszty.

No ale kto bogatemu zabroni...

• 1153
  • 3765
  • 0

@j131  Ja źle popatrzyłem miałeś rację Przepraszam  w kuchni jest bardzo dobry zasięg z fun box 6 lub swb6 tylko prędkość w kuchni mam 350 mb/s na wifi 6 a w 2 pokojach mam 700 mb/s Czy można jeszcze w kuchni zwiększyć prędkość? w kuchni mam microfalówkę ale na ona by zakłócała na 2.4 ghz a ja korzystam na 5ghz.

• 19878
  • 57496
  • 783

@Januszbba masz pewnie w kuchni dużo niższy sygnał WiFi niż w pokojach, a wraz ze spadkiem sygnału spada prędkość. Jak masz możliwość, to ewentualnie przestawić FB6 lub SWB6 bliżej kuchni.

• 14383
  • 59079
  • 721

@Januszbba  czyż nie pisałem wcześniej, że jak już cokolwiek podpowiemy, to kolejnym pytaniem z Twojej strony będzie "jak poprawić prędkość w kuchni? "

Wiesz... To męczące zaczyna się robić... 

Dostajesz gotowe przepisy, a i tak zadajesz pytania od czapy... 

Prośba: zastanów się o co tak naprawdę chodzi... 

Staramy się pomoc jak umiemy, a Ty zmieniasz zeznania, tematykę wątku i zaznaczasz cokolwiek abstrakcyjnego jako rozwiązanie. 

My traktujemy porady poważnie i oczekujemy tego samego.... 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 2540
  • 13715
  • 66

@Januszbba po co ci 700 Mb)s w kuchni?

Inna sprawa że elektryczne urządzenia mocno degradują sygnał wifi i prędkość spada.