Ile wyniesie kaucja za iphone 14 pro max 256 gb czyli koszt brutto około 7500 zł? Kaucja zwracana jest po jakim czasie? Czy kaucja jest waloryzowana np. o inflację?
@abcdefgh jeżeli jesteś nowym klientem Orange, to licz się z odmową zakupu iPhona. Kaucja jest wyliczana indywidualnie dla klienta. Klient bez stażu nie będzie miał możliwości zakupu takiego urządzenia.
Jeżeli doszło by do zakupu z kaucją, to też zależy od stażu klienta, kiedy nastąpi zwrot. Może być zaliczony na poczet przyszłych opłat abonamentowych, rat. Na pewno kaucja nie jest waloryzowana o inflację.
Nie jestem klientem Orange, a szukam abonamentu na JDG. To słabo, pozostaje kupić w sklepie taniej.
@abcdefghtak jak pisze @ketrasaArtur jeżeli jesteś nowym klientem Orange, to licz się z odmową zakupu iPhona. Klient bez stażu nie będzie miał możliwości zakupu takiego urządzenia. Co do Kaucji to tak wygląda zapis w umowie odnośnie kaucji. Był taki problem z kaucją w temacie na forum Nasz Orange pisał o tym pracownik Orange @sebaswiderski podsyłam fragment: W obecnej zapis wygląda tak „12.Kaucja: pobieramy od Państwa kaucję w wysokości ... zł jako zabezpieczenie przyszłych należności związanych z tą Umową. Zwrócimy ją Państwu w przypadku zakończenia Umowy, o ile nie zostanie wykorzystana na pokrycie wymaganych należności. Kaucja nie podlega oprocentowaniu.” Nie wiem czy ten zapis jest aktualny ale podsyłam ci ten link co było o tym mowa: https://nasz.orange.pl/t5/Abonament/Zwrot-kaucji/td-p/280882
@abcdefghtutaj masz linka do oferty Orange na abonament dla firm zerknij https://www.orange.pl/male-srednie-firmy/abonament-dla-firm
Pozdrawiam
Aha, czyli jeszcze trzeba Orange udzielić nieoprocentowanej pożyczki
@abcdefgh witaj na naszym forum. Ma nadzieję, że otrzymałeś odpowiedź na swoje pytanie. Chociaż myślę, że znajdą się jeszcze tutaj na ten temat informacje od pozostałych użytkowników, którzy byli w podobnej sytuacji. Niezależnie od tego, możesz zamówić bezpłatne połączenie z Doradcą w tej sprawie i zapytać, czy znalazła by się jakaś fajna oferta na tego iPhone 14 Pro Max. Wystarczy że najedziesz na: Zamówienie połączenia z doradcą sprzedażowym i klikniesz na Wyświetl szczegóły.
@abcdefgh jeśli bierzesz telefon z abonamentem na firmę, to nie powinno być kaucji, oczywiście jak nie masz nigdzie zadłużenia
Mam zadłużenie, ale wynosi ono kilka procent dochodu. Przy składaniu zamówienia nie ma informacji o kaucji, ale po 2-3 dniach dostaję maila, że nie udało się zrealizować zamówienia. W infolinii pan powiedział mi, że przyczyną może być, że JDG jest zarejestrowana krócej niż rok.
Ile wynosi kaucja to dowiesz się tylko w salonie. BOK nic nie da. Zwracana jest po okresie podstawowym umowy (jak to numer to 24 miesiące).
@abcdefgh w takiej sytuacji uważam, że trzeba znaleźć doradcę biznesowego w salonie firmowym i ustalić warunki podpisania umowy.