- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Drodzy Forumowicze!
Mam do Was 3 pytania:
1:
Czy w tym momencie istnieje jakaś oferta łącza symetrycznego na światłowodach orange dla małych i średnich firm z przepustowością przynajmniej 300/300 Mb/s?
Z tego co patrzyłem na orange.pl to takiej opcji obecnie nie ma.
A czy ktoś z Was wie czy w ogóle w najbliższych powiedzmy 2-3 latach Orange planuje wprowadzić taką opcję do swojej oferty dla użytkowników firmowych czy też pozostaje to na razie w sferze marzeń?
2:
Czy jeżeli ktoś chce mieć stały adres ip to jedyną możliwością jest zakup paczki L? Czy istnieje jakaś inna opcja aby wykupić SAMĄ USŁUGĘ "STAŁY ADRES IP"?
Chodzi o to, że w ramach paczki L dostajemy 5 usług dodatkowych (w tym właśnie stały adres ip) ale są klienci, którzy tak naprawdę z pozostałych 4 nie korzystają - czy jest jakakolwiek możliwość rezygnacji z 4 pozostałych aby obniżyć koszt miesięcznego abonamentu? W tym momencie przykładowo: SAM PAKIET 600/100 kosztuje 60 zł miesięcznie (bez stałego adresu ip) a ten sam pakiet ZE STAŁYM ADRESEM IP kosztuje już (z paczką L) 120 zł miesięcznie czyli DWA RAZY DROŻEJ.
PACZKA L zawiera 5 możliwych "opcji":
2 usługi domyślne: "Cybertarcza Stacjonarna Rozszerzona" + "Wsparcie Zdalne"
oraz
3 usługi z 5 do wyboru: "Stały Adres IP" + "SLA 8H" + "Backup 250 GB" + "Orange Office" + "Wsparcie Zaawansowane"
tak naprawdę nie do końca rozumiem politykę takich umów "wymuszających" na klientach branie 4 dodatkowych usług (z których niektórzy w ogóle nie korzystają a nawet ich nie chcą!!!) aby dostać tylko 1 którą chcą - czyli w tym wypadku stały adres ip
a może jest jakaś możliwość rezygnacji z części usług paczki L o której nie wiem? tak aby obniżyć miesięczny abonament ze 120 zł ALE nadal mieć stały adres ip?
3:
ostatnie pytanie bardziej z kategorii "ciekawostka" bo nie dotyczy mnie bezpośrednio ale nie znalazłem tutaj podobnego wątku:
czy w ofercie "dla firm" istnieje możliwość zamówienia telewizji oraz opcji multiroom? na stronie nie znalazłem takich informacji (wiadomo, że raczej 90% osób w firmach takiej opcji nie potrzebuje ale czysto teoretycznie jestem ciekawy czy taka oferta w ogóle jest dostępna) - jest oferta komórkowa, jest oferta światłowodu a oferty telewizji na stronie orange dla firm nie widziałem...
jaki jest jej miesięczny koszt?
może orientujesz się w tym temacie?
z góry dziękuję za informacje
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1. Dla segmentu małe średnie firmy ne ma, dla dużych pewnie coś się znajdzie, ale koszta będą wysokie. Mogę popytać.
2. Tak, aby mieć stałe IP konieczme jest posiadanie całego arsenału usług dodatkowych - niestety. Obejścia nie ma.
3. Tak, jest taka opcja. Internet +TV+Voip. Opcja 300 mb/s kosztuje bez stałego IP 100,08 netto z IP 145 netto. Do tego dochodza opłaty dodatkowe typu wypożyczenie modemu, dekodera, opłata za łącze innego opa, opłata za domek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
1. Dla segmentu małe średnie firmy ne ma, dla dużych pewnie coś się znajdzie, ale koszta będą wysokie. Mogę popytać.
2. Tak, aby mieć stałe IP konieczme jest posiadanie całego arsenału usług dodatkowych - niestety. Obejścia nie ma.
3. Tak, jest taka opcja. Internet +TV+Voip. Opcja 300 mb/s kosztuje bez stałego IP 100,08 netto z IP 145 netto. Do tego dochodza opłaty dodatkowe typu wypożyczenie modemu, dekodera, opłata za łącze innego opa, opłata za domek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Internet Firmowy" - pytania o internet symetryczny - stały adres ip - da się zamówić TV?
@firmowyip tak naprawdę masz dwie opcje ( trzecia, negocjowana Metroethernet, droga i raczej dla dużych firm):
-Internet Firmowy, czyli wynalazek połączenia internetu dla firm z internetem dla indywidualnego.
Modem FB (podrasowany softem standardowy dla Kowalskiego) z paczkami usług i TV w pakiecie
Cena wyjściowa 124 zł netto i dodatkowo opłaty (aktywacyjna, za modem i dekoder, za sieć innego operatora i ewentualnie za dom jednorodzinny). Opcja prędkości 900/100, lub na sieci Orange 1Gb/300. Opłata za paczki usług (dodatkowa) i za stałe IP. Możliwe rabaty, ale to w określonych kanałach sprzedaży. Usługa dostępna na sieciach innych operatorów
- Internet Premium (dawniej BPA-Biznes Pakiet) na modemach Zyxel i LB150 (biznesowe) w opcji do 900/300Mb/sek z usługami w pakiecie https://www.orange.pl/duze-firmy/internet-premium
Cena 130zł netto już za opcję z 4 stałymi IP (instalacja 1zł). Usługa tylko na sieci Orange i SI
Oczywiściei bez TV, ale...według mnie bardziej nadaje się dla firmy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
"Internet Firmowy" - pytania o internet symetryczny - stały adres ip - da się zamówić TV?
@firmowyip Łącza symetryczne są dostępne w ofercie Orange ale to nie jest GPON.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Pl a czy da się zamówić telewizję jako samą usługę? czy koniecznie trzeba też mieć to w usłudze z telefonem stacjonarnym? bo znowu widzę, że "paradoksalnie" jak chcemy mieć tv to też musimy mieć telefon stacjonarny (którego nikt nie potrzebuje)
czy może jest możliwość dokupienia SAMEJ usługi TV dla firm bez żadnych dodatkowych opcji i pakietów?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie da się, ani samej TV, ani bez Voip.