- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana prędości w dół (światłowód)
Cześć
Badam temat zmniejszenia przepustowości światłowodu biorąc opcję 1 Gb/s w umowie bezterminowej.
Obsługa na czacie twierdzi, że jak wezmę na beztermin 1 Gb/s to nie da rady wziąć później w opcji terminowej 300 Mb/s.
Faktycznie nie ma możliwości zmniejszenia (biorąc ofertę promocyjną) przepustowości ? Dostałem info, że mogę tylko migrować w górę.
Przeczytałem regulaminy do oferty promocyjnej terminowej jak i bezterminowej, ale brak tam jakichkolwiek zapisów o możliwości, lub też braku zmniejszania/zwiększania prędkości.
Taki zapis widnieje jedynie w cenniku zawierającym ceny standardowe - niepromocyjne.
Zmiana Opcji Usługi na niższą - (opłaty nie pobieramy przy jednoczesnym przedłużeniu umowy na czas określony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@user6541 fakt, takiego zapisu nie ma ( nie znalazłem). Jednak skoro w cenniku jest taki punkt, znaczy jest taka możliwość zamówienia tej usługi. Jeśli znalazłeś, masz się na co powoływać, zapewne wzbudzając niedowierzanie i zakłopotanie obsługi... Sprawdź czy cennik jest obowiązujący.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Dlatego właśnie piszę do Was jak podejść do tej sprawy.
Obie oferty są na czas nieokreślony, ale znacznie odbiegają cenowo, w ofercie promocyjnej 1 Gb/s za 90 zł (do promocyjnej jest tylko regulamin, nie ma cennika - brak info o możliwości zmniejszenia/zwiększenia), do oferty niepromocyjnej jest cennik i tam jest info o migracji w dół, ale 1 Gb/s w tej opcji kosztuje 300 zł.
Cennik dotyczy umów i aneksów zawieranych od 25 marca 2021 r.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obsługa na czacie jest niekompetentna, strata czasu.
Umowę na czas nieokreślony możesz zawsze wypowiedzieć i zawrzeć nową, więc 1Gb>300Mbps jest zawsze możliwe. Cenę za 300Mbit/s dostaniesz taką, jaka będzie aktualna promocja.
Wspomniana cena 300zł to, jak zauważyłeś, cena niepromocyjna. To jest obejście prawa - chodzi o kary za zerwanie umowy. To podstawowa wiedza. W cywilizowanym kraju taka praktyka byłaby uznana za nieuczciwą, a operator ukarany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@egzorcysta Tak, tą opcję już biorę pod uwagę, wypowiedzieć i zawrzeć nową. Jednak zależy mi na prostej migracji na zasadzie przejścia z bezterminowej --> na terminową.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@user6541 migracja jest wygodniejszą z jednego powodu, zachowania ciągłości usług, czego nie gwarantuje rezygnacja
Po niej możesz się długo bujać z założeniem nowej usługi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A nie jest przypadkiem tak, że składam rezygnację i w tej samej rozmowie tel. nową umowę i po prostu zostaje mi ten sam FunBox?
Przypuszczam, że i tak da się podpisać aneks, tylko ci konsultanci na czacie byli niewyspani.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@user6541 z tego co pamiętam (kiedyś na forum dyskutowaliśmy na temat) w trakcie trwania umowy można zmienić prędkość w dół, z tym że koszt takiej zmiany to 110 zł ekstra.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72 Możliwe, że w którymś z tematów o tym wspomnieliśmy 🙂
Obecnie w cenniku jest dopisek w nawiasie, że jeżeli przedłużę umowę na czas określony to ta opłata nie zostanie pobrana, więc powinno dać radę migrować bezterminowa --> terminowa za darmo.
Widzę, że zapodałem temat, gdzie nikt takich opcji nie sprawdzał osobiście.
Zadzwonię jeszcze na infolinię, może tam trafi się ktoś mający o takim przypadku pojęcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzwoniłem na infolinię i dostałem całkiem odmienne informacje niż na czacie.
Obsługa infolinii twierdzi, że jest tak jak wyczytałem w regulaminie/cenniku, biorąc bezterminowo najwyższy pakiet mogę bezpłatnie migrować na umowę terminową do najniższego pakietu, wszystko da radę załatwić aneksem do umowy.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »