Witam
Mam do przeniesienia kilka numerów firmowych, każdy kończy się w innym terminie. 1 numer który chce przenieść kończy się 19 listopada i tu mam pytanie jeśli zgłoszę do Orange chęć przeniesienia 18 pazdziernika to czy obecny operator zwolni mój numer 19 listopada i 20 listopada ten numer będzie już w Orange i czy to nie przeszkadza że okres rozliczeniowy u obecnego operatora mam 6 dnia każdego miesiąca czy to się nie liczy przy przenoszeniu ? A następny numer gdy bede przenosił to jak to zrobić przez stronę żeby dostać rabat na 2 kartę i żeby przychodziła jedna faktura na kilka numerów. Wszystko bede zlecał przez stronę orange dlatego że tylko na stronie jest możliwość zawarcia umowy bezterminowej .
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Przeniesienie nastąpi 05.12. czyli na koniec okresu rozliczeniowego, chyba że wskażesz konkretną datę tj. 19.11. Mimo to będziesz musiał zapłacić za pełny okres rozliczeniowy tj. do 05.12 u operatora dawcy. Kolejne numer robisz na tym samym koncie abonenckim po prostu, rabat naliczy się automatycznie.
Przeniesienie nastąpi 05.12. czyli na koniec okresu rozliczeniowego, chyba że wskażesz konkretną datę tj. 19.11. Mimo to będziesz musiał zapłacić za pełny okres rozliczeniowy tj. do 05.12 u operatora dawcy. Kolejne numer robisz na tym samym koncie abonenckim po prostu, rabat naliczy się automatycznie.
@Mati4 możesz przenieść z datą końca umowy lub z datą końca okresu rozliczeniowego.
W przypadku przeniesienia na koniec umowy, u obecnego operatora trzeba będzie zapłacić za pełny okres, ale po przeniesieniu numeru za okres od końca umowy do okresu rozliczeniowego możesz wystąpić o zwrot. Operator powinien zwrócić nadpłatę.
@ketrasaArtur to podczas składania na stronie bede musiał wybrać przeniesienie z datą końca umowy albo z datą końca okresu rozliczeniowego ?
A złożyć przeniesienie 19 pazdziernika dokładnie miesiąc przed końcem umowy czy lepiej kilka dni wcześniej ?
@Mati4 ja składałem wniosek o przeniesienie nawet trzy miesiące wcześniej, ale z dokładnym zaznaczeniem, kiedy numer ma być przeniesiony. Wniosek składałem w salonie, można również przez stronę. Najlepiej zachować minimum miesiąc przed końcem umowy.
Ja chce miesiąc przed końcem obecnej umowy żeby rachunek powielił mi się tylko raz bo podobno z umową bezterminową muszę płacić od razu i nie ma żadnego rabatu z tytułu przenoszenia numeru. Czyli najlepiej już z 2 dni wcześniej złożyć chęć przeniesienia a nie w ostatnim dniu gdy bede miał już równy miesiąc do końca umowy .
A składając przez stronę umowę przywiezie kurier wraz z kartą ? I jak wygląda pózniej sprawa z pozostałymi numerami też bede musiał dla każdego kolejnego numeru podpisywać umowę ?
@Mati4 tak, umowe przywiezie kurier. Dla kazdego numeru trzeba powtorzyc tak samo