Infrastruktura ZICOM - jaki światłowód do gier online?

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 4
  • 0

Witam,

Firma ZICOM u mnie w miejscowości rozciąga światłowód w ramach KPO. Moje pytanie jakiego dostawce wybrać (lista niżej) zależy mi na jak najlepszym połączeniu - ping w grach online. Chciałem wybrać ofertę z Orange, ale to co się naczytałem ... o egzotycznym routingu.

Pozdrawiam 🙂

xaaaa.png

5 ODPOW. 5

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62802
  • 860

@bartpro obecnie Orange ma promocję na światłowód:

https://oferty.orange.pl/swiatlowod/

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1491
  • 5966
  • 57

@bartpro  to jest forum Orange. Nie wszyscy gracze narzekają. Właściwa konfiguracja i będzie ok.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2854
  • 12159
  • 75

Na forum Orange, ciężko abyśmy polecali coś innego. Dla mnie najistotniejsze jest publiczne ipv4, które Orange daje z automatu. Oczywiście innym może zależeć zupełnie na czymś innym... W każdym razie dla mnie to must have. Dodatkowo, chyba dostaniesz ONT, więc będziesz mógł skonfigurować swój router brzegowy.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8699
  • 35166
  • 294

Nie chodzi o to, że zadałeś niestosowne pytanie, ale jednak bierz pod uwagę regulamin tego forum, który wprost stanowi że dyskusja musi dotyczyć usług Orange, stąd innych telekomów nie możemy rekomendować czy nawet porównywać, bo takie posty (jako niezgodne z regulaminem) i tak by zniknęły. Tak więc niewiele się dowiesz, ponadto co przeczytałeś. Jednakże weź też pod uwagę, że większość graczy na łączach Orange jednak nie narzeka. YMMV, ale mnie się wydaje że jaki byś światłowód nie wziął, to będziesz zadowolony - ta technologia wymiata.

Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 4
  • 0

Wyboru w zasadzie nie ma, bo większość tych dostawców jest lokalnych, więc jeśli nie mieszkasz na ich terenie to nie będą tak świadczy usługi... Poza tym nie nastawiałbym się na Twoim miejscu, u mnie Zicom też niestety wygrał przetarg w ramach KPO, światłowód położyli w sierpniu ubiegłego roku, na stronie internet.gov.pl jest status Zrealizowane, ale jednocześnie nic z tego nie wynika. Nikt realnie nie świadczy usług na tym światłowodzie, zicom też nie aktualizuje listy skończonych miejsc, więc chyba sam ma to gdzieś. Wątpię czy w tym roku w ogóle coś ruszy, bo jak dzwoniłem dopytać o to to pracownicy Zicom mają bardzo lekceważący stosunek do sprawy...