- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego warto skorzystać z oferty orange flex nawet jeśli ta nie do końca nam odpowiada.
Oferta Orange flex jest bardzo atrakcyjna i elastyczna, do tego w pakietach mamy dodatkowe karty e-sim, co sprawia że nasze smartwatche i tablety z modułami 5G nie muszą wiązać się z dodatkowymi opłatami, dodatkową zaletą oferty orange flex i aktywnego udziału w społeczności nasz orange jest osobny temat w którym w ramach szeroko rozumianej wzajemnej życzliwości dzielimy się gigabajtami danych.
Jednak w tytule napisałem że warto skorzystać z oferty orange flex nawet jeśli z jakichś przyczyn ta nie do końca nam odpowiada, dlaczego? już tłumaczę:).
Jeśli kończy Ci się umowa na abonament komórkowy w. innej sieci, a na stronie operatora widzisz, że oferta dla przenoszących numer jest lepsza i nie udało Ci się wynegocjować podobnych warunków z obecnym operatorem, możesz bez wychodzenia z domu z wieloletniego abonenta jednej sieci stać się osobą przenoszącą numer Jak?
1.Zakładasz konto w orange flex i wybierasz przeniesienie numeru z końcem okresu umowy u obecnego operatora- jeśli cały proces chcesz przeprowadzić bez wychodzenia z domu pamiętaj aby wybrać kartę e sim zamiast zwykłej. większość telefonów obecne dostępnych na rynku obsługuje karty e-sim jednak warto się upewnić.
Cały proces przenoszenia numeru do orange flex znajdziecie w tym poradniku filmowym.
https://www.youtube.com/watch?v=htpHw4-9XdY
2. Przy wyborze taryfy we flex wybierasz najwyższy pakiet i wpisujesz kod rabatowy (kody rabatowe dla nowych użytkowników orange flex są różne, najczęściej spotykane to 3 pierwsze okresy rozliczeniowe za 1zł każdy niezależnie od wybranej taryfy orange flex lub 6 okresów rozliczeniowych z rabatem 50% ceny wybranej taryfy orange flex)
3 Testujemy flex przez 3 lub 6 miesięcy, jeśli nam nie odpowiada to wracamy do poprzedniego operatora lub wybieramy innego już jako "przenoszący numer".
Gdyby zostały Ci jakieś niewykorzystane GB i chcesz się przenieść do innej sieci to podziel się nimi z użytkownikami forum nasz orange w tym temacie https://nasz.orange.pl/t5/Orange-Flex/Dziel-si%C4%99-GB-ze-znajomymi-w-Orange-Flex/td-p/158634/page/... lub zasadź drzewka w aplikacji orange flex.
Ważne: przy przeniesieniu numeru z orange flex do innego operatora orange flex jest traktowany jako oferta na kartę.
Ja w ten sposób zaoszczędziłem 50% miesięcznie przy umowie na 24 miesiące, gdzie mimo wielu lat w jednej sieci jako przedłużający umowę nie mogłem wynegocjować takiej oferty nawet po konsultacji z działem utrzymania klienta.
Powyższy poradnik z oczywistych względów nie dotyczy obecnych abonentów orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlaczego warto skorzystać z oferty orange flex nawet jeśli ta nie do końca nam odpowiada.
A gdzie najlepiej takie kody rabatowe dostać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Zaciekawiony ogólnie dostępne na stronie https://flex.orange.pl/promocje/pierwszy-raz-flex