Czy opłaca się telewizja od Orange z Neostradą i jaka prędkość jest najbardziej optymalna?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

Czy opłaca się telewizja od Orange z Neostradą i jaka prędkość jest najbardziej optymalna?

Ktoś wie czy opłaca się brać telewizje od Orange w pakiecie ze Neostradą i jaka prędkość jest najbardziej optymalna? (optymalna = dobra prędkość w dobrej cenie). Wg. mapy zasięgu u mnie Neo wynosi max. 20 Mb/s. - czy lepiej wziąć Domowy 5G z Orange TV? Na razie mam TV i internet u fioletowych na FTTB. 

18 ODPOW. 18

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12106
  • 74

Zastanawiasz się, czy wziąć Neo 20Mbps, mając światłowód?

• 390
  • 1168
  • 1

Pogaduchy 3.0

Najchetniej to bym wziął orange światłowód, ale u mnie w budynku go nie ma.

Z resztą u mnie idzie wszystko na koncentryku i podczas dnia wyciąga do max. 19 Mb/s to dopiero od 23 wyciągnie max. 100 Mb/s.

Więc gdybym wziął Neostrade 20 mega to podczas dnia by to nie zrobiło różnicy, bo tak jak piszę podczas dnia mam poniżej 20 Mb/s.

Chyba, że lepiej by wypadł internet domowy 5G z Extra TV bo jestem w zasięgu 5G (pasmo C) więc całkiem dobre prędkości mogę wyciągnąć - co lepsze neo czy domowy?

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2929
  • 13882
  • 129

Pogaduchy 3.0

@ign24467napisał(-a)

Z resztą u mnie idzie wszystko na koncentryku i podczas dnia wyciąga do max. 19 Mb/s to dopiero od 23 wyciągnie max. 100 Mb/s.

Co na to operator? Składałeś reklamacje? Miałem kiedyś koncentryka w UPC i nigdy nie było problemów ze spadkiem transferu. 

• 2844
  • 12106
  • 74

Pogaduchy 3.0

A czego oczekujesz od TV? DVBT nie wystarczy?

• 390
  • 1168
  • 1

Pogaduchy 3.0

@Samotnick nie myślałem, żeby to zrobić. Ale wyczytałem, że koncentryki FTTB w blokach przeciążają się i prędkości spadają gdy duża ilość użytkowników korzysta z jednej "skrzynki" na naraz

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35106
  • 293

Pogaduchy 3.0

Generalnie myśleć warto. Warto też dbać o to, żeby umowa była swiadczona zgodnie z deklarowanymi patametrami.
Co do pytania o TV na ADSL to zapomnij. To nie ma sensu.

• 2844
  • 12106
  • 74

Pogaduchy 3.0

Dokładnie. Poza tym wcale nie jest powiedziane, że ADSL zlinkuje na  20Mbps. Może warto rozważyć 5G + własny dobry modem + Flex w opcji bez limitu?

• 390
  • 1168
  • 1

jutro to zostanie zgłoszone i sprawdzę jakie jeszcze są oferty Flexa i internetu domowego 5G.

Tylko pytanie czy można kartę Flex włożyć do routera? Bo np. podobno kartę z abonamentem głosowym T-Mobile nie wsadzisz do routera, żeby korzystać z tej karty jako internet mobilny

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@ign24467  dodatkowa karta we Flex nadaje się tylko do internetu. Tak, że spokojnie możesz ją włożyć do rutera.