- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy ktoś może mi pomóc zrozumieć aktualną ofertę ORANGE dla firm?
Niestety konsultanci na infolinii przedstawiali mi już kilka wersji różnych ofert (sprzecznych ze sobą!!!) i nie wiem która jest tak naprawdę prawdziwa...
Mamy następującą sytuację:
Chciałbym przenieść do ORANGE 3 numery komórkowe (lub ewentualnie wziąć całkowicie nowe numery - to bez różnicy) tak aby każdy z numerów działał w pakiecie Plan Firmowy M 5G z pakietem 70 GB danych miesięcznie - umowa na 24 miesiące.
Jaka będzie (aktualnie dostępna) NAJTAŃSZA opcja w tej sytuacji?
Czy dobrze tę ofertę ze strony orange.pl zrozumiałem:
1 numer w "Plan Firmowy M 5G" muszę wziąć za 51 zł miesięcznie
2 numer w "Plan Firmowy M 5G" mogę wziąć z oferty "zamów kolejny numer" za 31 zł miesięcznie
3 numer w "Plan Firmowy M 5G" mogę wziąć również z oferty "zamów kolejny numer" również za 31 zł miesięcznie
co sumarycznie daje nam 113 zł za całość miesięcznie
czy też jednak muszę wziąć trzy oferty po 51 zł za 153 zł miesięcznie?
a może jest jeszcze jakaś tańsza opcja w tym przypadku o której nie wiem?
kiedyś dawno temu była taka oferta 2 numery + 3 gratis ale już jej niestety nie ma
Może ktoś z Was orientuje się w aktualnej ofercie ORANGE dla firm i pomoże mi tutaj coś wybrać tak aby to wyszło najkorzystniej?
Niestety na infolinii nie zawsze trafia się na kompetentne osoby i różni konsultanci w różny sposób przedstawiają tą samą ofertę - część twierdzi, że się da to zrobić taniej a część, że nie...
z góry dziękuję za pomoc
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawet nie da się wziąć 3 planów M po 51 zł. System sam ustawi kolejność czyli tak jak piszesz.
Możesz nawet miksować np. 1 plan to M drugi to S a trzeci XL. Zawsze pierwszy najdroższy drugi i trzeci z rabatami.
Jeśli natomiast masz jakąś usługę stacjonarną np. Internet stacjonary, telefon stacjonarny lub Internet Biurowy na ten sam NIP, korzystasz z Love dla firm
Wtedy 3 plany M będą wyglądały następująco:
1 za 51 zł 2 za 16 zł 3 za 41 zł
tu też możesz miksować np:
1 M za 51 zł, 2 S za 0 zł, 3 L za 61 zł
Można ustawić to tak, aby każdy numer miał tyle internetu ile faktycznie potzrebuje, bo jeśli któryś dużo nie korzysta przydzielasz mu plan S i jest taniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
3 NUMERY "PLAN FIRMOWY" ORANGE
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nawet nie da się wziąć 3 planów M po 51 zł. System sam ustawi kolejność czyli tak jak piszesz.
Możesz nawet miksować np. 1 plan to M drugi to S a trzeci XL. Zawsze pierwszy najdroższy drugi i trzeci z rabatami.
Jeśli natomiast masz jakąś usługę stacjonarną np. Internet stacjonary, telefon stacjonarny lub Internet Biurowy na ten sam NIP, korzystasz z Love dla firm
Wtedy 3 plany M będą wyglądały następująco:
1 za 51 zł 2 za 16 zł 3 za 41 zł
tu też możesz miksować np:
1 M za 51 zł, 2 S za 0 zł, 3 L za 61 zł
Można ustawić to tak, aby każdy numer miał tyle internetu ile faktycznie potzrebuje, bo jeśli któryś dużo nie korzysta przydzielasz mu plan S i jest taniej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Arti_Kn_Pl dziękuję bardzo za odpowiedź - właśnie o to mi chodziło!
posiadam internet światłowodowy w orange na ten sam nip więc ta opcja "love dla firm" wchodzi w grę
PS
kiedyś już posiadałem numery komórkowe w orange ale z racji tego, że 4 lata temu okazało się, że oferta na przedłużenie umowy jest droższa (!!!) i mniej korzystna dla obecnych klientów niż dla nowych to przeniosłem usługi do innego operatora - ale właśnie chciałem to uporządkować i z racji tego, że w lokalizacji firmy tylko orange świadczy usługi internetu światłowodowego (brak konkurencji) to chciałbym już wszystko "przerzucić" do jednego operatora (nawet już nie z racji ceny a po prostu wygody)
niestety z doświadczenia ubiegłych lat znowu mam wrażenie, że ORANGE mimo iż ma usługi na dobrym poziomie to ich oferta nadal jest strasznie skomplikowana (i nikt z "wyższych szczebli" dalej jej nie chce uprościć!!!) wtedy dochodzimy do takich paradoksów, że bardziej opłaca się z nimi rozwiązać umowę i po 2 latach (u innego operatora) do nich wrócić na lepszych warunkach niż proponują to w momencie przedłużania umowy (a szkoda!!!) - nawet sami konsultanci czasami to sugerują... (bo dla stałych klientów nie ma żadnych lepszych ofert niż dla tych nowych...)
tak samo jeśli chodzi o stały adres ip to u konkurencji są fajne i PROSTE oferty ze stałym adresem ip a w ORANGE trzeba brać jakieś skomplikowane pakiety z wieloma funkcjami, za które płacimy a nie są nam potrzebne - a samej usługi stałego adresu ip (do wykupienia oddzielnie) nie ma... nie mówiąc już o łączu symetrycznym... to wszystko jest mega skomplikowane i drogie a ORANGE traci na tym klientów i nadal tego nie dostrzega... (wykorzystuje tylko to, że w niektórych lokalizacjach nie ma konkurencji i ludzie nie mają wyboru...)
przykładowo samo łącze 600 Mb/s kosztuje 60 zł a jeśli chcemy mieć stały adres ip to musimy już brać paczkę L za 120 zł (z usługami których ktoś może nie chcieć ale MUSI!!! je zakupić żeby dostać stały adres ip...)
i niestety tak samo jest w tych ofertach komórkowych - zamiast to uprościć to jest to do granic możliwości komplikowane, że nawet sami konsultanci nie do końca wiedzą co powiedzieć w niektórych przypadkach... jest klika opcji "zakupu" pakietowego ale często te zasady rabatowania i łączenia usług nie są przejrzyste
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zależy jak definiujemy SOHO w orange - dla mnie SOHO to firma prowadzona przez jedną max dwie osoby i wykonująca pracę powiedzmy np. typu programista z własną działalnością, księgowy lub firma zatrudniająca max 10 osób - powyżej tej liczby to już chyba nie jest ani "small office" ani "home office" np. firma zajmująca się produkcją mebli, która zatrudnia 30 osób - aczkolwiek z tego co teraz zrozumiałem taka firma też jest zaliczana jako soho wg orange - to w tym wypadku się to zgadza.
PS
widzę, że w orange mamy podział na oferty wg segmentów:
- klienci indywidualni
- małe i średnie firmy
- duże firmy i instytucje
z tego wynika, że soho zalicza się w takim razie do "małych i średnich firm" i firma do 30 osób o profilu produkcji mebli też
@Piotrekk85 czyli mój błąd w rozumowaniu - myślałem, że soho to jeszcze inna grupa (i ten typ mojej działalności się do tego nie zalicza) a to wychodzi na to, że to jest to samo - więc masz rację