- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
Witam!
Przychodzę z nietypowym problemem. Jak pewnie wiecie domagam się światłowodu od roku i w końcu się doczekałem! Natomiast zaniepokoiła mnie pewna sprawa. Światłowód leży sobie jak by nigdy nic, przy drodze, gdy ktoś wyjeżdża z mieszkania po prostu po niem przejeżdża, dodatkowo wszystko jest porozrzucane (załącznik).
Mam na to przymrużyć oko? Czy gdzieś to zgłosić?
Dodam, że nie widziałem kiedy to robili, i żadna firma montująca światłowód nie jeździ w okolicy, mógłby sobie spokojnie zabrać zestaw do montażu światłowodu na słupie (chodzi mi o to co wysłałem w pierwszym załączniku)
@ketrasa i inni bardzo proszę o pomoc
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
@Macrolo tu masz link do zgłoszeń infrastruktury telekomunokacyjnej:
https://www.orange.pl/omnibook/zglaszanie-uszkodzonej-infrastruktury-telekomunikacyjnej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
No tak, zapomniałem wsponieć. Światłowód robi u mnie firma nexera, a raczej ich podwykonawcy. Ale tak czy siak, mówisz żeby to zgłosić? nie powinno tak być? czy to "standardowa" procedura?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
@Macrolomoże firmy już nie ma i dlatego tak porzucone kable i reszta, masakra po prostu 😐
Tak poza tym pewnie ktoś tą brygadę widział i może nr telefonu pamięta, dopytać się co i jak, ewentualnie w urzędzie może coś wiedzą, bo Orange ma firmy podwykonawcze i u nich się nic nie dowiesz, inna opcja że to jakaś odrębna firma, zdjęcia niestety nic nie wyjaśniają.
Jak Nexera to robi to kontaktuj się z nimi, nie z Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
W takim razie właścicielem jest Nexera, więc do tej firmy trzeba kierować sprawę. Orange również poinformuj.
Tak nie powinno być. Światłowód powinien być odpowiednio zabezpieczony. Po fotkach widać, że przygotowane jest jako linia napowietrzna.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
@ketrasaArtur myślałem że to oczywiste, ale ten światłowód dopiero powstaje, to nie jest tak że on teraz spadł ze słupa czy coś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
@Anonim za chwilę jadę przejechać się po okolicy, może sobie to po protu naszykowali, żeby tylko przyjechać i założyć a w tym czasie zakładają gdzieś nieopodal, zaraz sprawdzę czy gdzieś ich nie, i powiem wam jak długo ciągnie się taki porzucony kabel
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
@Macrolo może to wy sami macie to zamontować na słupach 🤣
Ja mam taką drabinę i spok zrobił bym ci podłączenie 😃
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
@Macrolo nawet jak dopiero powstaje, to linja powinna być docelowo ułożona, a nie pozostawiona luźno na ziemi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na ziemi...
Kurde, serio? Ja już się cieszyłem na myśl o światłowodzie widząc to wszystko, ale teraz widzę, że no podwykonawcy nie wiem nawet jak to nazwać, to co odwalili. Ps: Już pare aut po tym przejechało, chyba ten cały kabel nadaje się tylko do wymiany... @ketrasaArtur @Anonim
- « Poprzedni
- Następny »