Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Światłowód co wybrać?

ROZWIĄZANE
majsu
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
Solved!

Światłowód co wybrać?

Cześć, 

po około 5 latach czekania na osiedlu pojawiła się możliwość podłączenia światłowodu

Mam do Was pytanie: czy w Orange coś zmieniło się na lepsze?

Z internetu będę głównie grał w gry online np. CS, Fifa, ale też prawdopodobnie będę korzystał z nvidii geforce now.

* Wpis poddany edycji, doprecyzowano kategorię - Wiktor

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
majsu
Solution

Światłowód co wybrać?

Wiadomość zawiera obraz

Zdecydowałem się na Orange, zamówienie składałem przez internet przez co otrzymałem rabat 2 miesiące za darmo  
Technik przyjechał 2-3 dni po złożeniu zamówienia. Trochę się z tym męczył, bo instalacja trwała ponad 3h, ale warto było czekać, efekty poniżej  

11549450810.png

Jeżeli chodzi o ping to grałem jak na razie tylko w cs go i były bardzo niskie, najwyższy jaki miałem to 40ms, głownie jest to 18-25ms w net_graphie, bo w tabeli zawsze zaniża. Muszę przetestowac jeszcze granie w GeForce now.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10
PARANOJA
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Światłowód co wybrać?

Skoro podajesz tych operatorów do wyboru to siec zbudowana pewnie przez nexera.

Wybierasz szam internet czy pakiet np z tv czy z komórką? 

Ja bym wybrał Orange

- duzy wybór ofert (konwergencja)

- blisko salony 

pablus
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Światłowód co wybrać?

T Mobile jeśli FTTH to i tak leci po kablach OPL więc to jeden pies. UPC z kolei to "pół światłowód". Fakt - doprowadzają FTTH do domu ale infrastruktura i tak leci po RF do modemu za pośrednictwem RFOG.

* Wpis poddano edycji - Wiktor

majsu

Światłowód co wybrać?

Tak właśnie czytałem, ze jest na koncentrykach i bardzo niski upload

slav72
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

Światłowód co wybrać?

@majsu  mając do wyboru T-M i Orange, bardziej skłaniałbym się ku drugiemu operatorowi (ale to moja opinia). Dla samego neta UPC nie brałbym w ogóle pod uwagę.

majsu

Światłowód co wybrać?

Jeśli chcę mieć prywatne IP w Orange to muszę im to gdzieś zgłosić?

pirenej
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

Światłowód co wybrać?

@slav72napisał(-a)

mając do wyboru T-M i Orange, bardziej skłaniałbym się ku drugiemu operatorowi

czy ktoś wie, czy T-M w dostępie FTTH i przez komórkę daje te same trasy w świat? (nie licząc fragmentu dosyłu dostępowego, oczywiście).

j131
Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny

Światłowód co wybrać?

@majsunapisał(-a)

Jeśli chcę mieć prywatne IP w Orange to muszę im to gdzieś zgłosić?

Prywatne IP możesz mieć zawsze, w końcu jest prywatne więc każdy może mieć takie same. Publiczne stałe IP Orange daje tylko na firme. Ale to tylko moja opinia, o szczególy aktualnej oferty dla Ciebie musisz się dowiadywać w Orange... Mogę powiedzieć, że w tej chwili u mnie (Orange Love FTTH) publiczne IP zmienia się co kilka dni.

AdamTV
Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy

Światłowód co wybrać?

Wiadomość zawiera hiperłącze

Wszystko. O wiele większy transfer do ciebie jak i od ciebie. Płynnie działająca usługa. Najnowsze FunBox -y. Nie mówiąc o dodatkowych usługach. W tym możliwość łączenia usług w pakiecie ORANGE Love. 

I w końcu najbardziej atrakcyjna cena na rynku.

Jednocześnie należy podkreślić, iż tylko Orange ma własną światłowodową infrastrukturę, z której korzystają wszyscy operatorzy.

Sam mam FunBox a 6 i Internet o szybkości 1 GB do mnie i kanał zwrotny 300 MB 

Nie masz nad czym się zastanawiać. Zadzwoń na nr 801234567 lub wejdź na: https://www.orange.pl/view/kontakt i zamów rozmowę. 

Doradcy są dostępni

pon.-pt. 8:00-22:00
sob.-nd. 9:00-18:00

Pozdrawiam 

majsu
Solution

Światłowód co wybrać?

Wiadomość zawiera obraz

Zdecydowałem się na Orange, zamówienie składałem przez internet przez co otrzymałem rabat 2 miesiące za darmo  
Technik przyjechał 2-3 dni po złożeniu zamówienia. Trochę się z tym męczył, bo instalacja trwała ponad 3h, ale warto było czekać, efekty poniżej  

11549450810.png

Jeżeli chodzi o ping to grałem jak na razie tylko w cs go i były bardzo niskie, najwyższy jaki miałem to 40ms, głownie jest to 18-25ms w net_graphie, bo w tabeli zawsze zaniża. Muszę przetestowac jeszcze granie w GeForce now.