Światłówód 600 Mb/s + abonament + Extra TV a Światłówód 2 Gb/s + abonament + Extra TV

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 29
  • 116
  • 1

Światłówód 600 Mb/s + abonament + Extra TV a Światłówód 2 Gb/s + abonament + Extra TV

Mam pytanie odnośnie tych dwóch ofert, bo nie wiem czy dobrze to rozumuje 😉

W obu wariantach do ofert dobrałem dekoder 4K Multi za 4,99 zł/m-c + przeniesienie abonamentu numeru, który już mam w Orange. W pierwszej ofercie (600 Mb/s) jest 6 miesięcy bezpłatnych, a w drugiej ofercie (2 Gb/s) jest 12 miesięcy bezpłatnych. I tak w pierwszej ofercie wychodzi mi średnia miesięczna płatność coś ponad 125 zł, a w drugiej ofercie coś ponad 100 zł. Czyli za światłowód 600 Mb/s płaciłbym średnio miesięcznie ponad 125 zł, a za szybszy internet (Światłówód 2 Gb/s) wychodzi średnio miesięcznie taniej, bo ponad 100 zł. Dobrze to rozumuje? Gdzie tu jest "haczyk" 😉

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

Nie ma haczyka, masz większą prędkość za mniejszą stawkę. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7

• 2398
  • 10489
  • 94

Nie ma haczyka, masz większą prędkość za mniejszą stawkę. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15596
  • 64176
  • 825

@Kitex  to się nazywa marketing. 

Dla droższej usługi masz więcej miesięcy free, abyś chętniej zamówił.

Później przedluzysz i wtedy po okresie free cena będzie większa 

• 29
  • 116
  • 1

Marketing marketingiem, ale przy droższej usłudze (nawet mimo więcej miesięcy za free) średniomiesięczna cena i tak zazwyczaj była wyższa od tańszej usługi. A tutaj wychodzi taniej przy dużo szybszym internecie. A po umowie zawsze można zawrzeć nową (tańszą) na słabszym internecie lub przejść do innego Operatora (jeżeli oferuje korzystniejsze warunki).

• 2398
  • 10489
  • 94

@Kitexnapisał(-a)

A po umowie zawsze można zawrzeć nową (tańszą) na słabszym internecie lub przejść do innego Operatora (jeżeli oferuje korzystniejsze warunki).

Tak, ale najprawdopodobniej dużo więcej klientów zostanie i to się opłaca operatorowi. Mieć klienta nowego na już nasyconym rynku. Ludzie są wygodni - jeśli usługa im odpowiada i spełnia ich oczekiwania to nie kombinują, nawet jeśli ma to być jakaś oszczędność w skali kolejnych 24 miesięcy. 

• 29
  • 116
  • 1

Racja, sam tak czasami mam 😉

Poza tym jak już masz szybszy internet to zazwyczaj przedłużasz umowę o tej samej lub wyższej prędkości, a nie szukasz niższej.

• 2398
  • 10489
  • 94

MMS z dzisiaj z tą ofertą: 

Orange napisał(-a)

TYLKO online i TYLKO do 07.06 pierwsze 12 mies. za 0 zl! Wybierz ultraszybki swiatlowod do 2 Gb/s z abonamentem komorkowym w pakiecie oraz Extra TV z 206 kanalami, w tym Eleven Sports. Zamow na orange.pl/oferta2

GIF2_On_line_2U_FTTH_01.gif

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 323
  • 1403
  • 33

Dokładnie tak to wygląda, bez żadnych haczyków.

Nie masz powodów do obaw, bez względu czy zamawiasz sam, czy z konsultantem, zobaczysz kwitek z podsumowaniem opłat. Przez pierwsze 12 miescy powinienes mieć same dzierżawy, ewentualnie domki i sieci innych dostawców, a od 13go miesiąca doliczą sie abonamenty.