- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam posiadam orange love mam internet światłowodowy 300 mb i multiroom na 2 tv i bardzo rzadko zdarzy się na dowolnym kanale że obraz przytnie się na 5 sekund ale potem już jest ok idzie normalnie już resetowałem 2 dekodery i fun box 3.0 ale to nic nie pomogło uprawnienia na 998 na obu dekoderach są wszystkie na zielono i zastanawiam się czy poprostu kanały idą z satelity i jest to uzależnione od pogody czy to u mnie jest problem i temu tak się dzieje ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)bardzo rzadko zdarzy się na dowolnym kanale że obraz przytnie się na 5 sekund
jeżeli "bardzo rzadko" to chyba nie ma o co drzeć szat? To normalne przy przekazie cyfrowym, usłudze masowej i urządzeniach końcowych w klasie budżetowej. Też zauważam takie przycinki, też bardzo rzadko, taka technologia i już.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakłócenia w odbiorze tv
@Januszbba Czy to się tak samo dzieje na obu dekoderach? Jakie to są dekodery i jak połączone z modemem? Skoro to na dowolnym kanale, to kwestia transmisji...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakłócenia w odbiorze tv
@agat13 Narazie ten problem był na 1 dekoderze na 2 nie sprawdzałem mam 2 dekodery Sagemcom UHD 88
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakłócenia w odbiorze tv
@Januszbba Skoro 88-ki, to połączenie kablem eth. Kupiony, czy robiony. jaka długość? Może sieć wewnętrzna? Warto pomyśleć o weryfikacji na drugim, czyli zamianę miejscami obu dekoderów. Warto np później zamienić zasilacze. Może to ich wina? Musisz pokombinować...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)bardzo rzadko zdarzy się na dowolnym kanale że obraz przytnie się na 5 sekund
jeżeli "bardzo rzadko" to chyba nie ma o co drzeć szat? To normalne przy przekazie cyfrowym, usłudze masowej i urządzeniach końcowych w klasie budżetowej. Też zauważam takie przycinki, też bardzo rzadko, taka technologia i już.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz