- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam od paru dni zacina mi się parę kanałów nie wiem co robić Orange nie pomogło chodzi mi o kanały,TTV,TVN turbo,zoom i parę innych
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Yakuza1140
W jakiej technologii masz Orange TV kablowej czy satelitarnej? Jeśli masz problem z kanałami TV w technologii satelitarnej to może być to spowodowane niewystarczającą jakością sygnału. Zmiana jakości sygnału może być spowodowana zmianą ustawień anteny wynikającej np. z działania bardzo silnego wiatru lub niekorzystnymi warunkami pogodowymi np padającym obficie deszczem, lub warstwą mokrego śniegu pokrywająca antenę. Jakość sygnału może sprawdzić w menu ustawieniach swojego dekoderach. W tym linku w pkt 4 masz jak ustawić antenę satelitarną https://www.orange.pl/omnibook/montaz-i-ustawienie-anteny-satelitarnej# @Yakuza1140 jeśli masz Orange TV w technologii kablowej i masz podłączony dekoder z modemem poprzez WIFI to też mogą inne urządzenia powodować zakłócenia w odbiorze kanałów. Jeśli masz Orange TV podłączone poprzez WiFi to spróbuj podłączyć poprze kabel Ethernet będzie lepszym rozwiązaniem.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zacinają mi się kanały TTV, TVN turbo, ZOOM....
Jeśli tylko te się zacinają to oglądaj inne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Yakuza1140 kluczowe pytanie, jaka to technologia odbioru DTH (sat) czy IPTV (internet)?
Jeśli ta pierwsza to można spróbować skorygować ustawienia anteny, sprawdzić połączenie (koncentryk => złącze F, złącze F => konwenter, złącze F => dekoder), jeśli zaś ta druga to nic nie zrobisz ani Ty, ani Orange gdyż Orange daje to co uzyska od nadawcy danych kanałów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Yakuza1140 jeśli to satelita, w menu dekodera powinien być pomiar mocy sygnału odbieranego i jego jakość.
To wskazuje na dobre lub źle ustawienie anteny i od tego zacznij
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131napisał(-a)Jeśli tylko te się zacinają to oglądaj inne.
Pomagasz jak wspomniany Orange...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Yakuza1140
W jakiej technologii masz Orange TV kablowej czy satelitarnej? Jeśli masz problem z kanałami TV w technologii satelitarnej to może być to spowodowane niewystarczającą jakością sygnału. Zmiana jakości sygnału może być spowodowana zmianą ustawień anteny wynikającej np. z działania bardzo silnego wiatru lub niekorzystnymi warunkami pogodowymi np padającym obficie deszczem, lub warstwą mokrego śniegu pokrywająca antenę. Jakość sygnału może sprawdzić w menu ustawieniach swojego dekoderach. W tym linku w pkt 4 masz jak ustawić antenę satelitarną https://www.orange.pl/omnibook/montaz-i-ustawienie-anteny-satelitarnej# @Yakuza1140 jeśli masz Orange TV w technologii kablowej i masz podłączony dekoder z modemem poprzez WIFI to też mogą inne urządzenia powodować zakłócenia w odbiorze kanałów. Jeśli masz Orange TV podłączone poprzez WiFi to spróbuj podłączyć poprze kabel Ethernet będzie lepszym rozwiązaniem.
Pozdrawiam 🙂