- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może ktoś się orientuje, czy IPTV od Orange można odbiera poprzez inny tuner ? Np. Panasonic w swoich TV oferuje coś takiego:
"Tuner Penta. Odbiór telewizji razy pięć: Oprócz sygnału satelitarnego, kablowego i antenowego, tuner Penta obsługuje dwie inne ścieżki sygnału. Dzięki możliwości odbioru przez Internet (IPTV) i sieć domową (TV>IP) można wybrać lokalizację telewizora niezależnie od gniazda antenowego. Dzięki temu można oglądać program telewizyjny w każdym pomieszczeniu — bez dodatkowego połączenia telewizora."
Czyli, w teorii, podpinam Funboxa pod TV i odbieram kanały w telewizorze bez zewnętrznej skrzynki.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Marcin_ zdecydowanie nie. Dekodery są obecnie kodowane, bez kart ( mówię o nowszych) I nie będzie działała tv na innym niż z Orange
Zgłaszają się odpowiednio do serwera autoryzacyjnego, zaciągają soft i są widoczne w systemie...nie słyszałem o przypadku obejścia tego schematu działania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Marcin_ zdecydowanie nie. Dekodery są obecnie kodowane, bez kart ( mówię o nowszych) I nie będzie działała tv na innym niż z Orange
Zgłaszają się odpowiednio do serwera autoryzacyjnego, zaciągają soft i są widoczne w systemie...nie słyszałem o przypadku obejścia tego schematu działania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tuner IPTV innej firmy
Może w przyszłości operatorzy otworzą się na takie rozwiązania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tuner IPTV innej firmy
@Marcin_ były pomysły, aby np same karty do IPTV wkładać w slot tv w karcie przystosowanej do dekodowania, ale z tego co wiem, niestety pomysł nie przeszedł
Gdzieś na AMA było o tym...chyba
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tuner IPTV innej firmy
@Marcin_ to jedno, a drugie, to aspekt uruchomienia, diagnostyki i reklamacji...Przy obcym sprzęcie to skomplikowane.
Inni operatorzy też mają własne dekodery i w tą stronę nie poszli
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tuner IPTV innej firmy
Trzeba brać też pod uwagę to, że operatorzy nie są przychylni takim rozwiązaniom dlatego żeby zminimalizować "piracenie" sygnału poprzez np ingerencję w soft własnego dekodera, żeby mieć dostęp do kanałów i je odblokować (nie wiem na ile w tym dokładnie przypadku by to wyglądało bo nie jestem ekspertem, ale są takie przypadki, że co nie którzy kombinują żeby mieć dostęp ale i zarazem nie płacić na dekoderach "własnych" a nie od tych firm, które oferują oferty tv). Dlatego w każdej firmie dają własny sprzęt i kartę dekodującą realną albo wirtualną jak w przypadku orange i iptv i nikt nie pójdzie na rękę takiemu użytkownikowi.