Nie można wyświetlić tego widżeta.

Studiomed w "Hade"

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 129
  • 499
  • 0

Studiomed w "Hade"

Pytanie do kogoś z Orange. Ile Studiomed HD ma wspólnego z HD? 

Proszę podać wartość bitrate.

Wszak na dekoderze opis HD.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 20
  • 1

Studiomed w "Hade"

Witam.

Ja mam telewizję od Orange i od lokalnego operatora, który bierze sygnał od Jambox na osobnych vlanach i jest to IPTV.

Nie ma opóźnienia sygnału względem telewizji naziemnej.

Jakość Studiomed jest u lokalnego w HD i obraz żyleta, a w Orange rzeczywiście jak się na to patrzy to wygląda na HD, ale z bardzo dużą kompresją sygnału.

Kanałów w 4K też jest trochę.

Zamieszczam opis telewizji od lokalnego operatora.

Telewizja jest w pełni cyfrowa co oznacza, że dostarczamy ją do Twojego telewizora w takiej jakości w jakiej nadaje ją nadawca. W żadnym miejscu naszej sieci nie idziemy na kompromisy, nie reenkodujemy, nie upscalujemy, nie zmniejszamy przepływności strumienia bitowego.

Kablówka nasza reemituje sygnały telewizyjne i radiowe w takiej jakości w jakiej są one dostarczane nam przez nadawców programów. Korzystamy z najlepszych źródeł sygnału, więc nie boimy się powiedzieć, że jakość obrazu w naszej telewizji jest najlepsza na rynku. Staramy się, aby jak najwięcej kanałów było w jakości HD i dotrzymujemy tego słowa, będąc w czołówce operatorów oferujących największą ilość kanałów HD. Oferta programowa telewizji jest stale rozbudowywana o nowe kanały w jakości HD. Warto też zaznaczyć, że nie tylko kanały możemy nadawać w HD, już dziś oferujemy także materiały HD w usłudze wideo na żądanie VOD.

Jakość obrazu w telewizji od lokalnego jest rzeczywiście rewelacyjna. Wszystkie programy są w 50 fps. Obraz jest płynny.

Różnica jakości pomiędzy oboma dostawcami  jest bardzo duża na korzyść lokalnego.

Pozdrawiam.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

30 ODPOW. 30

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20223
  • 58475
  • 795

Studiomed w "Hade"

@Praziomek może to długo potrwać, bo to forum użytkowników NO i głównie my sobie na wzajem pomagamy. Pracownicy Orange zaglądają tu sporadycznie, poza moderatorami.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1048
  • 4300
  • 19

Studiomed w "Hade"

@PraziomekCzy  dekoder wyświetla wartość bitrate?

• 129
  • 499
  • 0

Studiomed w "Hade"

Opis kanału HD. Operator na dekoderze wyświetla info jako HD. A tak naprawdę to wygląda na  jakość SD w dodatku bardzo kiepską.

Niech opis kanału świadczy o naprawdę jakości kanału.

• 1048
  • 4300
  • 19

Studiomed w "Hade"

Z twojej wypowiedzi wynika, że lepiej wiesz jak działa infrastruktura IPTV operatora, w dodatku tylko na podstawie Twoich subiektywnych odczuć oceniasz i oskarżasz dostawcę usługi.

*Edytowałem post - moderator Wojciech.

• 129
  • 499
  • 0

Studiomed w "Hade"

Skoro uważasz, że Studiomed jest w HD to najwyraźniej mamy duże rozbieżności w ocenie jakości tego co widzimy na ekranie. 😉

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 282
  • 1020
  • 6

Studiomed w "Hade"

12000

• 1048
  • 4300
  • 19

Studiomed w "Hade"

@Praziomek Ja nawet nie wiem co to za kanał TV.  A tak serio, to miałem okazję zobaczyć jakość TV od Orange. Każdy kanał był bardzo złej jakości. Ale jestem świadomym konsumentem i wiem, że jakość IPTV zawsze jest dużo gorsza od  telewizji z sat, więc wybrałem talerz, ( a i tak nie oglądam:) ).

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 528
  • 1855
  • 3

Studiomed w "Hade"

Zapewne Orange pobiera Studiomed z Satelity C+ a tam był downgrade z HD do SD https://satkurier.pl/news/237624/studiomed-tv-w-sd-z-satelity.html

• 129
  • 499
  • 0

Studiomed w "Hade"

@Windowv2napisał(-a)

Zapewne Orange pobiera Studiomed z Satelity C+ a tam był downgrade z HD do SD https://satkurier.pl/news/237624/studiomed-tv-w-sd-z-satelity.html

Jakość marna już od dłuższego czasu.

Może warto o tym przypomnieć.?