Nie można wyświetlić tego widżeta.

Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 15
  • 45
  • 0

Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?

Poczekajmy na mecz Portugalia-Polska w tvp 1 , gdzie będzie masa osób oglądających ten program, jakoś mam przekonanie graniczące z pewnością ,że będzie ten sam problem.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 28
  • 120
  • 0

@luk13zByć może jest tak jak piszesz. Nie oglądałem do tej pory często tych stacji, dlatego nie zauważyłem że problem jest na PS2 i PS3. To tylko dowodzi tego że można dawać przekaz w dobrej jakości. Od czego to zależy, niestety nie wiem. Może od tego skąd brany jest przekaz? Może od tego czy na żywo, czy z nagrania? Bo na PS3 jest w tej chwili kiepska jakość meczu piłki nożnej.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6327
  • 25847
  • 216

@luk13znapisał(-a)
@janio1Problem występuje jedynie na PS2 i PS3, PS1 jest od niego wolny. Do niedawna bardzo dobry obraz był na wszystkich tych kanałach. W sumie nie wiem, jak jest na Polsat Sport Fight, bo akurat tego kanału prawie nie oglądam.

To by było za proste. To nie jest tak że każdy program na danym kanale ma ten problem. Na TVP1 rzecz dotyczy tylko wybranych pozycji. Na filmach, żeby nie wiem jak dynamiczne sceny były -  nie ma problemu. A na meczu piłki kopanej - masakra, mimo że ten sam mecz na TVP Sport w tym samym czasie wygląda normalnie. Nawet trudno przewidzieć gdzie się ten chochlik pojawi. Na razie wygląda na to, że transmisja musi być "na żywo" i w miarę popularna, a i tak rzecz widać tylko w elementach dynamicznych obrazu - reszta klatki jest OK. Więc, oczywiście, wiele programów nawet na żywo nie tak łatwo ocenić. Typowy przykład był w TzG, gdzie tylko sceny tańca, i to nie wszystkie i nie całe, miały problemy.

W sprawie kanałów PS się nie wypowiem, bo ich nie mam, ale nie można wykluczyć że jest tak jak pisze @luk13z, w tej sprawie nic mnie już nie zdziwi. Ale kogo stać na to, żeby non stop śledzić wszystkie przekazy tylko po to żeby skatalogować problemy?

• 37
  • 108
  • 0

Dziwi mnie to, że nikt z Orange nie zabiera głosu w dyskusji.

Jest problem a z ich strony cisza.

Ja już zacząłem badać teren pod przeniesienie usług do Play. 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6327
  • 25847
  • 216

@Praziomeknapisał(-a)

Dziwi mnie to, że nikt z Orange nie zabiera głosu w dyskusji.

Jest problem a z ich strony cisza.

Ja już zacząłem badać teren pod przeniesienie usług do Play. 

Nie sądzę żeby Twoje przeniesienie się do Play poprawiło albo wyjaśniło problem. 😉

• 37
  • 108
  • 0

@j131  jak nie naprawią do końca 2025 to mój komfort i mój portfel będę miał na uwadze. 😄

Z popularnością audycji i problemami z jakością nie tędy droga.

Kiedyś włączyłem program z Draq Qeen na TVN jeszcze na Multi w nocy po 1 to był okropny obraz w dynamicznych scenach.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2298
  • 8705
  • 33

W Orange trwoga! Deadline nakreślony.

• 37
  • 108
  • 0

"Pomarańczowych" przedstawicieli bawi ten temat, skoro dają lajki postom w tym wątku?

Zamiast dać głos to cichaczem tu zaglądają. 😄   

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 477
  • 1985
  • 11

@Praziomek  Chyba nie do końca rozumiesz, że Nasz Orange to forum użytkowników. To nie infolinia techniczna. Z tak "wysokim" poziomem wypowiedzi powinieneś zabierać głos na elektrodzie, a nie tutaj 🙂

• 28
  • 120
  • 0

Z ostatniej chwili. Podglądam przygotowanie do meczu, rozgrzewkę na TVP1 i TVP Sport. Wydaje mi się że na sport jakość w porządku. Na jedynce niestety picseluje i to nieźle. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w czasie meczu? Widać to podczas pokazywania wymachiwania flagami. Picsele jak cho....ra.