- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?
W takim razie może wywołajmy @Mat do tablicy. Jakoś nikt z pracowników nie kwapi się żeby zabrać głos.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba jakość obrazu. Pikselizowanie i rozmazywanie na większości kanałów. Da się coś z tym zrobić?
oni się tu nie wypowiadają. Co się któryś odezwie, to zaraz milknie i nic z tych wypowiedzi nie wynika. Najprawdopodobniej nie wolno im.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tego co piszecie to problem występuje od dłuższego czasu, tylko niektórzy piszą że raz się poprawiło innym razem znowu jest gorzej. Z postów wynika że najlepiej spisuje się dekoder 4K Stream. On działa za pomocą aplikacji Orange TV Go. Niestety już go nie proponują. Żeby nie smucić zbyt mocno, z mojego punktu widzenia jakość odbioru jest wystarczająca. Film, relacja ze studia, reportaż z ulicy, animowane filmy, przyrodnicze to wszystko jest na dobrym poziomie. Najgorzej wychodzą sceny dynamiczne, machanie flagami, rekami, jakiś taniec czy sportowe mecze np. siatkówka. W tych scenach najbardziej się to ujawnia. Co jest przyczyną trudno nam gdybać? Czy małe bitrate, czy kodowanie, czy przekaz pożyczany z innych platform? Dobrze by było żeby ktoś z Orange odniósł się do problemu. To forum jest na ich portalu więc powinni czytać i chociaż odpowiedzieć że wiedzą w czym problem i pracują nad tym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)...
dekoder 4K Stream. On działa za pomocą aplikacji Orange TV Go
...
Nie, on ma własną aplikację, ale nie jest to Orange TV Go. GO to jest aplikacja na telefony i tablety (a także serwis dostępny przez przeglądarkę internetową). Obie apki (i ta apka ze Stream i ta apka z GO, oraz w ogóle usługa GO) korzystają z tego samego źródła sygnału, ale aplikacje są różne. Inna jest też autoryzacja.
IMHO nawet gdyby ktoś kompetentny był łaskaw przyznać, że Operator nie wie skąd się bierze problem, to byłoby lepsze niż to irytujące milczenie. Oczywiście jeszcze lepiej byłoby wiedzieć skąd się bierze, jak go rozwiązać albo przynajmniej "oficjalnie" obejść. Jakiekolwiek "oficjalne" stanowisko Operatora w tej sprawie byłoby wskazane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Myśle, że nikt z Orange nie udzieli żadnej odpowiedzi w tym temacie bo doskonale sobie zdają sprawę, że problem istnieje, ale pewnie nie jest to sprawa prosta i tania w rozwiązaniu, więc lepiej udawać, że problemu nie ma. Może ktoś by się tam tematem zainteresował gdyby nagle był masowy wysyp reklamacji, inaczej wszystko się im zgadza i tyle. Czas pokaże, czy coś z tym zrobią, ale myśle, że tak zostanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słuchajcie. Nie wiem jak to rozumieć, ale oglądam teraz dla testu PS1 mecz siatkówki i naprawdę obraz jest niezły. Żadnych picseli, a przynajmniej trudno dostrzec.Wczoraj na PS2 siatkówka było okropnie- picseloza. Dzisiaj o niebo lepiej. Co to ma znaczyć? Od czego to zależy? Nie mam pojęcia?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)Słuchajcie. Nie wiem jak to rozumieć, ale oglądam teraz dla testu PS1 mecz siatkówki i naprawdę obraz jest niezły. Żadnych picseli, a przynajmniej trudno dostrzec.Wczoraj na PS2 siatkówka było okropnie- picseloza. Dzisiaj o niebo lepiej. Co to ma znaczyć? Od czego to zależy? Nie mam pojęcia?
Widzę że i Ciebie to zaczęło intrygować. No właśnie w efemeryczności tych problemów jest cały problem - bardzo trudno to nawet powtarzalnie pokazać. A jednocześnie wygląda na to, że to akurat na popularniejszych programach problemy są najbardziej prawdopodobne.
Chciałbym to jakoś udokumentować, jeśli mi się uda to oczywiście podzielę się.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Teraz leci następny mecz siatkówki na PS1( Rzeszów-Zagrzeb) Naprawdę b.dobra jakość. Musi być to od czegoś uzależnione? Nie ma innego wytłumaczenia. Nie siedzę i nie oglądam ciągiem. Tak mnie zainteresowało w związku z toczącą się dyskusją. Okazuje się że można dawać sygnał w dobrej jakości.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś