- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
Przychylam się do dyskusji dotyczącej jakości. Niestety pikseloza przy dynamicznych scenach. Najbardziej w programach na żywo lub typu premiera. Np. Polsat TTBZ, TZG, TVN "Mam Talent. Ruch, taniec, machanie rękami, szybkość, wszystko to wypada niewyraźnie. Czy to wina kodowania, czy bitrate czy jeszcze czegoś nie wiem? Temat już się troszkę wałkuje, a Orange nic z tym nie robi. Odbieram na dwóch dekoderach, IWU200 i 4K Multi. Nie ma różnicy. Sceny statycznie są w b.dobrej jakości. Dynamiczne kiepsko.Internet po światłowodzie 600 Mp/s. Wcześniej miałem naziemną TV, antena i dekoder i TV LG i tego nie doświadczałem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
@janio1 Możesz z ciekawości porównać z TV Go. W tej usłudze strumień ma znaczne opóźnienie i nie trzeba jednocześnie, dla porównania, śledzić dwóch ekranów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
@Samotnick W ramach eksperymentu uruchomiłem Orange Go na TV Box"sie, oby oglądać kanały na telewizorze. Ogólnie spoko, bez problemu da się oglądać, ale jakość jest straszna:).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
@atlas_cudow W mojej opinii z przeglądarki internetowej jakość jest słabsza niż z aplikacji na telefon/tablet. Może to też kwestia mniejszego ekranu, który maskuje niedoskonałości obrazu. W każdym razie opisywanej pikselozy w TV Go nie doświadczyłem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
@atlas_cudownapisał(-a)Dlaczego z przeglądarki? Odpaliłem Apke na TV.
Zaraz zaraz, to coś nowego. Jak ci się udało odpalić apke dla urządzeń mobilnych na TV? Dotychczas nikomu się to nie udało. Czyżby coś się zmieniło?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
@j131 Yyy? Przecież instalacja tej apki na dowolnym urządzeniu z Androidem (w tym na TV) to bułka z masłem... Jest kilka sposobób... Akurat ja zrobiłem mały myk i apka pojawiła się bezpośrednio w sklepie Play. Ale można też inaczej... Tylko nie wiem, czy opis instalacji na TV / TV Box jest zgodna z regulaminem Orange:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
@janio1 To że czegoś nie potrafisz zrobić, nie oznacza, że tego nie ma. We wtorek będę w domu to nagram ci filmik, z dowodem. Nie lubię, kiedy ktoś mówi, że ściemam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakość obrazu tv
Zaraz nie lubię! No sorry. Jeśli potrafisz ją mieć w sklepie Google Play to pokaż jak to zrobić Z chęcią obejrzę i skorzystam. Chociaż mi to nie potrzebne. Ja oglądam Orange TV na monitorze 24" podpiętym do IWU200 po kablu ethernet. Drugi dekoder 4K Multi mam do TV LG. Żona raczej sobie nie poradzi z przełączanie na apkę Orange TV Go w telewizorze. Więc tylko dla samej satysfakcji że można ściągnąć i zainstalować na Android TV.