- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z telewizją - obraz i dźwięk
@j131 Miałeś rację. Zrestartowałem Funboxa i wszystko działa poprawnie. Niepotrzebnie tylko robiłem przywracanie ustawień fabrycznych. Na szczęście już wszystko skonfigurowane. Nie pomyślałbym że wina może leżeć po stronie routera, skoro aplikacje działały, menu działało, tylko kanałów brak (kanały były tylko brak wizji i dźwięku). W poprzednich przypadkach wystarczyło zrestartować dekoder. Człowiek uczy się całe życie. Dzięki jeszcze raz@j131. 4K multi zostaje w domu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z telewizją - obraz i dźwięk
Model mentalny tego co się dzieje w sieci jest ważny. Z Twojego opisu wynikało, że protokoły "internetowe" na dekoderze działają poprawnie, ale nie dostaje transmisji multicast którą idzie do niego sygnał IP TV z VLAN operatora. Za trasowanie (=ruting) tych pakietów multicast odpowiada jakiś programik (na 99.9% jest to igmpproxy) w najbliższym ruterze, czyli w Twoim przypadku w FB. Musiał się ten programik zawiesić albo jakoś inaczej zgłupieć. Chodzi o to, że ruting pakietów unicast (="normalnych") jest zupełnie niezależny od tych pakietów multicast, obsługują je dwa zupełnie różne programy. Stąd zresztą konfiguracja IPTV na własnym sprzęcie była (i czasem pozostaje) dość problematyczna. Zresetowanie rutera było logicznym krokiem weryfikującym tę hipotezę pozytywnie.
Oczywiście mogłem się też mylić - dekoder mógł się tak zawiesić, ale ponieważ wcześniej go resetowałeś, to wydało mi się to mało prawdopodobne. Tak czy owak, cieszę się że działa i dzięki za potwierdzenie.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »