- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"
Najnowsze i najbardziej popularne to raczej 4K Duo. Co do 4K Stream, ostatnio kolega otrzymał właśnie 4K Stream, nadal były więc na stanie, ale jego następcą jak dobrze wspomniałeś jest Duo, które nadal nie ma multicast. IWU200 jest z 2019 roku 🙂 Pisałem o nowych i popularnych więc mnie to nie przekonuje.
To szczegół, Klienci wybiorą, oni decydują. Orange wiadomo może włączyć multicast na wszystkim gdyby chciał, ale nie chce, może równoważą siły 🙂
Brak multicast na aplikacji dla telewizorów Samsung to moim zdaniem wada, nie mogę oceniać tego jako zaletę, natomiast unicast nie jest zły i też da się z tym żyć. Dalej jestem zdania, że ogromnym plusem i ZALETĄ firmy Orange jest właśnie posiadanie MULTICAST, ponieważ gwarantuję to najwyższą stabilność jak satelita, bardzo dobrą jakość i odróżnia ich od pozostałych, mają tą przewagę a nie chcą z tego korzystać czyli szala przechyla się na unicast. Przewijanie i wodotryski wygrywają z jakością i stabilnością 🙂 Szkoda 😞
Jeżeli Orange ma tą OGROMNĄ przewagę i nadaje profesjonalnie telewizję w dwóch systemach to jestem zdania że w menu każdego urządzenia powinno być to możliwe do wyboru i to użytkownik powinien wybierać z jakiego sposobu transmisji korzysta wedle swoich upodobań.
Czy da się w dziale technicznym lub infolinii/czacie wymusić działanie multicast na aplikacji dla telewizorów Samsung ?
Konkretna odpowiedź AI:
Wielu operatorów (w tym Orange) stopniowo przenosi się w stronę unicastu ze względu na elastyczność i możliwość oferowania nowoczesnych dekoderów z Android TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"
Sam mam Stream i ICU100 więc wiem o czym piszę.
Skoro tak pełen jesteś sugestii i pomysłów, to po prostu je zgłaszaj. Jest do tego przecież osobny dział na forum.
Ale te bleblania AI jednak mogłeś sobie darować. Zawierają przecież oczywistą sprzeczność - dekoder Multi jest pod Android TV i wspiera multicast.
Nie wiem czemu usługi Operatora są tak skonstruowane jak są i nie wszytko mi się w tych konstrukcjach podoba. Ale wkładanie wszystkich pretensji do każdego posta nie wzmacnia przekazu, wręcz przeciwnie. Lepiej sprawdza się trzymanie jednego tematu i precyzyjna argumentacja niż rzucanie ogólnikami i dobrymi życzeniami.
Prostszych rzeczy Orange nie chce zmienić "bo Tak O!" więc ten tego... Powodzenia.
- « Poprzedni
- Następny »