Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

ROZWIĄZANE

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4564
  • 22977
  • 107

Problem z aplikacją Orange TV na Samsungu i komunikat "błąd odtwarzania, spróbuj później"

Z matmy faktycznie byłem słaby, ale jakoś sobię poradziłem, aby zostać nawet chyba niezłym programistą 😉 Ale oczywiście cały czas się uczę 🙂 

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 51
  • 96
  • 1

Jeżeli jesteś programistą to rozbij te TVP3 na poszczególne linki jak było na starych dekoderach, dodaj menu obsługi szybkiej kanałów strzałkami pionowe, dodaj vod i ulubione, przełącz na multicast, dodaj opisy błędów i wtedy stwierdzę, że jesteś dobry myśle ze 48h na realizację ! No ale pewnie oddział zagraniczny tego nie klepnie 🙂 Polska ma ograniczenia, mamy cieszyć się z wersji basic 🙂 Możesz być niezłym, a nawet najlepszy, ale co zrobisz jak jesteś zblokowany 🙂 

• 4564
  • 22977
  • 107

Jak bardzo chcesz to zagadaj do mnie na priv. Wycenimy usługę i wrócę z odpowiedzią, ale to już rozmowa prywatna.  Oczywiście działam legalnie i tylko takie rozwiązania możemy omówić.  Fakture wystawiam. 

• 51
  • 96
  • 1

To już musisz pisać w excellu do prezesa we Francji 🙂 

Powracając do tematu, powiedzcie mi, jeżeli zrobię most internetowy i uruchomię telewizor na internecie innego użytkownika w Orange to aplikacja zaloguje się na jego koncie a automatu i będzie jego pakiet ? Aplikacji nie można zalogować ręcznie ani wylogować, działa automat, jestem ciekaw jak zachowa się na innym łączu.

Poziom 39, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10129
  • 42670
  • 352

Zależy jak skonfigurujesz ruting na kliencie i jak będzie ten tunel (nie "most") wyglądał, ale zasadniczo odpowiedź jest pozytywna. To było sprawdzane dla apki na Android TV. Oczywiście zakładając, że znasz jego dane do logowania bo "automatycznie" może, ale nie musi zadziałać. Monit o login może się pojawić.

Nie muszę dodawać, ale dodam: formalnie to jest niezgodne z umową, więc nie rekomendujemy takiej konfiguracji.

• 4564
  • 22977
  • 107

Zaryzykuję skasowaniem postu. Tak, osiągniesz cel jak zrobisz np VPN. Byle IP się zgadzało.

• 51
  • 96
  • 1

Tak połowę skasują na następny dzień, ale masz kopie na niektórych portalach, nic nie ginie w internetach 🙂 Tak myślałem.

Moim daniem Orange wkrótce przejdzie całkowicie na unicast i uwolni telewizję żeby dopasować się do konkurencji, tak naprawdę byli jedyni więksi z multicast i trochę szkoda że z tego rezygnują, bo unicast mi się średnio podoba i to przełączanie jakości mnie denerwuje, wolę stabilność multicast jak satelita. Multicast został im na starych dekoderach, których wkrótce będzie tak mało że umrze ten multicast całkowicie, no cóż, życie 😞

• 10129
  • 42670
  • 352

Nic na to nie wskazuje. Multicast ma się dobrze, także w nowej ofercie TV. Kod do multicast jest też w apce na Android TV, zapewne jest też i w apce na Tizen, więc nie siej defetyzmu.

• 51
  • 96
  • 1

Nie rozumiem takiego tekstu 🙂 Jak ma się dobrze, jeżeli w nowych dekoderach go nie ma aktywnego, jeżeli w aplikacji google tv go nie ma aktywnego , jeżeli w aplikacji samsung do nie ma aktywnego, to że jest zaszyty a nie działa to przecież i tak jakby go nie było, na jedno wychodzi.

Mam, ale nie dam 🙂 Znikam, ale jestem 🙂 

Myślisz że zacznie działać niebawem bo Orange nagle zmieni zdanie i go uruchomi ?

Fajnie by było go potestować na telewizorach Samsung, może faktycznie nie nadaje się już na dzisiejsze czasy (tak jak piszą inni m.in. problemy z przewijaniem, itp ) ? Szczerze to wole nie mieć przewijania, ale mieć zawsze tą samą jakość obrazu bez zmieniania jej w trakcie.

Orange odróżniało to od innych że miał multicast, a teraz ich nic nie odróżnia bo lecą na unicast jak inni w nowych ofertach z nowym sprzętem, multicast mają tylko ci co mają stare dekodery na starych umowach.

Ideałem była by opcja w aplikacji do wyboru (preferuje multicast lub unicast i wybierasz w aplikacji), a tam gdzie nie działa automatyczne przełączenie na unicast.

• 10129
  • 42670
  • 352

Multicast jest dostępny na dwóch aktualnie oferowanych modelach dekoderów: Multi 4k (ten jest androidowy) i IWU200 (ten nie jest androidowy) do nowych umów. Więc w tym punkcie rozmijasz się z prawdą. Nie jest natomiast dostępny na starszym dekoderze androidowym (historycznie: pierwszym oferowanym androidowym), czyli Stream 4k, który już nie jest oferowany. Duo, do którego się odnosisz jest następcą Stream 4k i też nie ma na nim w tej chwili multicast.
Apki na własne dekodery nigdy nie miały multicast, ale to jest jak widzisz "work in progress". Mogą go dostać, IMHO.
Ja swoją opinię o tym że multicast ma się dobrze opieram na informacjach bezpośrednio pozyskanych od operatora w ramach AMA oraz rozmów podczas zlotu.
Masz prawo do swojego zdania, ale nie przekonałeś mnie swoimi argumentami.

BTW: do realizacji VOD, timeshift czy innych catchup multicast się nie nadaje, więc oczywiście że Orange stosuje obie technologie. Z wszystkimi wadami i zaletami.