- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z aplikacją Orange TV go na tablecie Teclast T65max
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Apka wczoraj instalowana więc jest w wersji najnowszej : 3.45.1 .
System to Android 14 .
Rooota nie robiłem .
Tablet ma półtora roku więc jest jeszcze chyba na gwarancji i nie mogę go rootować .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
możesz, o ile chcesz się bawić. Gwarancja nie przeszkadza, a sama w sobie się nie przyda.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Technicy w autoryzowanych serwisach największą przyjemność mają naprawiać zmodyfikowane sztuki;) Odmowa naprawy i następny 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
czy tablety telcast mają solidne wsparcie gwarancyjne?
Sprawdzę, czy chodzi o Teclast i jak wygląda realna obsługa gwarancyjna w Polsce/UE, bo to potrafi bardzo zależeć od sprzedawcy, a nie tylko od marki.
Na razie wygląda to tak: oficjalna strona Teclast nie daje mi od razu czytelnej, europejskiej polityki gwarancyjnej, co samo w sobie nie jest dobrym sygnałem. Sprawdzam jeszcze, czy w praktyce ciężar obsługi nie spada prawie całkowicie na sklep.
Jeśli pytasz o Teclast, to bym tego nie nazywał “solidnym” wsparciem gwarancyjnym.
Oficjalnie Teclast podaje gwarancję naprawczą na 12 miesięcy od zakupu i kieruje klientów do kontaktu mailowego z supportem. To wygląda raczej na model „centralny / zdalny”, a nie na mocną, lokalną sieć serwisową w stylu Lenovo czy Samsunga.
Jednocześnie istnieje europejski sklep teclast.eu, który deklaruje 2-letnią gwarancję i działa przez podmiot ze Słowacji. To już brzmi lepiej, ale nadal kluczowe jest to, od kogo konkretnie kupujesz, bo w UE za wadliwy towar odpowiada przede wszystkim sprzedawca, a minimalna ochrona konsumencka to 2 lata.
W praktyce:
kupno z Amazon / Allegro od solidnego sprzedawcy z UE = znacznie bezpieczniejsze,
kupno z AliExpress / importu spoza UE = gwarancja bywa znacznie słabsza i bardziej uciążliwa w egzekwowaniu.
Mój wniosek:
sprzęt Teclast można kupić, ale nie dla “solidnego wsparcia gwarancyjnego”. Kupuje się go raczej mimo przeciętnego zaplecza serwisowego, a bezpieczeństwo bierze się głównie z dobrego sprzedawcy w UE.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziś zobaczyłem na tylnej ściance tabletu takie oznaczenia jak na dołączonym obrazku .
Czy te cyferki które tam są mogą coś pomóc w rozwiązaniu problemu z aplikacją Orange TV go ?
Na stronie producenta tego tabletu zauważyłem że jest dostępna aktualizacja dla tego modelu która nie wyskakuje sama w ustawieniach ale można ją zainstalować recznie co też uczyniłem .
Ale teraz nawet gdybym chciał sprawdzić czy ta aktualizacja coś zmieniła to nie mogę nic zmienić w aplikacji Orange TV go ponieważ już wykorzystałem limit zmian urządzeń w tym miesiącu .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziś w pierwszym dniu miesiąca kwietnia udało mi się przypisać aplikację Orange Tv go na tablecie do listy trzech dozwolonych urządzeń. Usunąłem z tej listy przeglądarkę Chrome .
Zobaczymy jak długo teraz ten prawidłowy układ będzie działał ..
A jeszcze wczoraj próbowałem i nie dało rady tej operacji przeprowadzić .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety dziś w dniu 4 maja mam dla was znów złą wiadomość . Dziś rano po uruchomieniu aplikacji telewizyjnej Orange na tablecie pokazało okienko z nazwą urządzenia ale po zatwierdzeniu tej nazwy wywaliło błąd o przekroczeniu limitu zmiany urządzeń choć w ciągu pierwszych trzech dni tego miesiąca żadnej zmiany urządzeń nie dokonałem.
W ustawieniach aplikacji telewizyjnej tam gdzie jest zarządzanie urządzeniami zauważyłem że linijka w której jeszcze wczoraj wieczorem normalnie była nazwa tabletu to dziś rano ta linijka z nazwą urządzenia jest pusta. Zadzwoniłem na infolinię Orange ale paniusia z infolinii nic mi nie pomogła. Spróbowałem uruchomić telewizję w przeglądarce Chrome na tym nieszczęsnym tablecie teclast i o dziwo udało się w przeglądarce Chrome telewizja działa a w aplikacji Orange TV go znów nie chce .
Już teraz nie wiem doradźcie ludzie co mam dalej robić .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@abcdnapisał(-a)mam dla was znów złą wiadomość
wcale się nie zmartwiłem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja bym na Twoim miejscu zażądał przyjęcia reklamacji, żeby sprawdzili po swojej stronie, jak wyglądają logowania z tego tabletu. Przecież jakoś muszą identyfikować urządzenia w swojej aplikacji — możliwe, że ten tablet w jakiś sposób podmienia dane i przez to wyczerpujesz limit.