- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogorszenie jakości kanałów TVN, TTV i TVN24 w IPTV.
Pytanie do użytkowników IPTV: czy zauważyliście znaczne pogorszenie jakości nadawania ww. kanałów? Obraz jest poddany jakiejś kompresji, niepłynny, w dynamicznych scenach poszarpany i rozpikselowany o widocznym niskim bitrate. Dzieje się tak od ok 2 tygodni. Jakość kanałów TVN i TTV w naziemnej DVBT2 w porównaniu z Orange jest rewelacyjna. Przywrócenie dekodera ICU100 do ustawień fabrycznych nie poprawiło jakości kanałów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak masz podłączony dekoder ICU100?
Jak po wi-fi, to połącz kablem LAN i zobaczy czy się jakość kanałów poprawi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dekoder podłączony po kablu. Z innymi kanałami oglądanymi przeze mnie nie ma aż takich problemów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie. I niech mi ktoś nie mówi, że Orange nie ingeruje w sygnał. Bo oprócz niskiego bitrate jest jeszcze jakaś dziwna kompresja. Chyba, że ja jestem przewrażliwiony na tym punkcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Coś z dosyłem musiało być. Czy nadal jest źle?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest źle od ok. 2 tygodni. Nie to, że nie da się oglądać, bo w większości jest ok, ale jak dochodzi większy ruch i dynamiczne sceny to już nie jest dobrze. Przykładowo w TVN24 przekaz ze studia jest ok, ale jak jest transmisja z terenu czy nawet dynamiczne zmienianie się belki/paska z informacjami to już widać pikselozę/szarpanie obrazu i obwódki przy postaciach, przedmiotach, napisach itp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@w4ld trzeba by to zgłosić Orange, poprzez czat też można, może jakaś usterka techniczna jest, bo łącze masz na światłowodzie zgaduję i te działa jak trzeba.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgłaszanie jest zawsze dobre najlepiej czat bo przynajmniej za polaczenie telefoniczne sie nie zaplaci i w orange będą wiedzieć że coś jest nie tak i niech interweniują i sprawdzaja w końcu się płaci za tv i klienci chcieliby mieć w miarę w porządku przekaz bez takich atrakcji. Chociaż dzisiaj nie zauważyłem takiego problemu z ciekawości oglądałem wymienione kanaly żeby sprawdzić chociaż nie kiedy przez poprzednie dni widziałem że jakościowo obraz nie taki był momentami te dynamiczne albo na żywo np laczenie że studia w terenie z dziennikarzem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Luki555 Dziś w ciągu dnia było w miarę ok, ale pooglądaj sobie teraz Master Chef na TVN.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »