Orange TV na Xiaomi TV Stick 4k

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2357
  • 10853
  • 72

@Lukaszos  to bardzo dobrze, można ewentualnie zadwonić "zapytać jak im idzie".

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2432
  • 7613
  • 240

Czy TVstick posiadaa nadal certyfikat Play Protect ? Musi posiadać system zabezpieczeń Widevine na poziomie L1. Można to sprawdzić za pomocą aplikacji DRM Info.

Czy nie lepiej wypożyczyć dekoder za piątaka ?

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 20
  • 0

Spokojnie jeszcze tylko 36h x X wszystko będzie naprawione .😂

Screenshot_2026-07-11-11-49-03-718_pl.orange.mojeorange.jpg

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 24
  • 0

1000024553.jpg

 ano ma L1:)

Czy dekodery działają niezawodnie? Nie wczytywałem się ale tematów i problemów z nimi związanymi widzę sporo. Kilka lat temu jak miałem od Orange TV po satelicie to była masakra.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 302
  • 1115
  • 5

@jacgre85  Wiem że to AI i pewnie próbowałeś już wszystkich sposobów, ale co zależy sprawdzić jeszcze raz.  Musi być coś na rzeczy, że działało i nagle przestało. Pod aplikacją widziałem dwa ostatnie wpisy że nie działa. Twój i jeszcze jeden. wcześniej chyba też jakieś były.

Opisany problem – czarny ekran, brak kanałów oraz zablokowane menu przy uruchomionej aplikacji – to powszechny, globalny błąd kompatybilności między najnowszymi wersjami aplikacji Orange TV a systemem operacyjnym Android TV 11 na urządzeniach Xiaomi TV Stick 4K. Problem ten dotyka wielu użytkowników w ostatnim czasie i jest związany z błędami weryfikacji uprawnień DRM i sesji użytkownika przez aplikację na tym konkretnym procesorze.  Ponieważ oficjalne wsparcie techniczne operatora często rozkłada ręce, problem można rozwiązać za pomocą poniższych kroków:                                                                                                                      1.Całkowity reset sesji i ponowne parowanie (Najskuteczniejsze)
Aplikacja utknęła w martwym punkcie, ponieważ urządzenie "widzi" pakiety, ale odtwarzacz nie potrafi ich zdekodować.
  1. Wejdź w Ustawienia systemu Xiaomi Stick > Aplikacje > Orange TV.
  2. Kliknij Wymuś zatrzymanie, a następnie Wyczyść dane (nie tylko pamięć podręczną). To całkowicie wyloguje aplikację.
  3. Przed ponownym włączeniem aplikacji zrestartuj swój domowy router (np. Funbox). Odświeżenie adresu IP i sesji sieciowej w sieci Orange często odblokowuje uwierzytelnianie kanałów.
  4. Uruchom aplikację na Sticku i przejdź proces logowania od nowa.
2. Sprawdzenie limitu urządzeń i usunięcie duplikatu
System Orange przypisuje unikalny token do urządzenia. Czasami po aktualizacji systemu system rozpoznaje ten sam Stick jako nowe, drugie urządzenie, blokując strumieniowanie wideo (stąd czarny ekran).
  1. Zaloguj się na smartfonie lub komputerze do swojego konta Orange TV / Mój Orange.
  2. Przejdź do sekcji zarządzania urządzeniami (Lista powiązanych terminali/urządzeń).
  3. Usuń z listy Xiaomi TV Stick 4K.
  4. Uruchom aplikację na telewizorze ponownie, aby zarejestrowała się jako zupełnie nowy sprzęt.