Orange TV na Xiaomi TV Stick 4k

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 302
  • 1115
  • 5

@jacgre85  Podobno można poszukać poprzedni soft. Nie próbowałem nigdy instalacji na androida więc nie pomogę. Jak masz kupić następny stick od Xiaomi to kup używany Google Chromecast 4 HD, lub Google TV Streamer i na pewno zadziała. Xiaomi zawsze można wystawić na allegro lokalnie lub Olx. Robiłem to wiele razy i zawsze kupiec się znajdzie i pieniądze się w części wrócą.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 24
  • 0

U mnie padło bodajże 27 czerwca, a włączany był codziennie na długo. Nie monitorowałem ale raczej tyle dni od 12-go by to nie trwało.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2357
  • 10853
  • 72

@jacgre85  mogło. Tu masz starsze wersje: https://orange-tv-orange-sa.pl.aptoide.com/app

Dopisane przez moderatora Wojciecha: Powyższy link nie jest oficjalnym linkiem do aplikacji Orange TV. Nie polecamy jako Orange z niego korzystać. Robisz to na własną odpowiedzialność.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 5
  • 20
  • 0

Mam ten sam stick i od 6 lipca przestało działać , objawy identyczne. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9681
  • 40183
  • 332

Wszyscy którym "przestało działać" powinni zgłaszać to jako reklamację/zgłoszenie techniczne. Na moje oko problem jest po stronie apki, im szybciej zostanie zidentyfikowany jako problem, tym szybciej go naprawią. Istotne żeby zawsze podać kontekst a nie tylko "nie działa". Można (i należy) też dać wyraz swojemu niezadowoleniu w opinii w sklepie Googla.

• 5
  • 20
  • 0

Zgłoszenie techniczne trwa od 7 lipca 

Numer zgłoszenia

Z13562975

Miało być zrobione w 36h.

W sklepie play wyraziłem też od razu opinie, widziałem że ktoś również napisał.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4098
  • 19690
  • 100

Mam tego sticka ale nie sprawdzałem, czy nie działa. W przyszłym tygodniu będę miał możliwość weryfikacji to dam znać. Nie będę raczej robił zgłoszenia do Orange, bo TV nie oglądam ale z ciekawości zrobię kilka testów, łącznie z logcatem. 

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 24
  • 0

Ja również to zgłosilem opisując dokładnie. Jedyne co zrobiło IT Orange to zadzwonił ktoś w samo południe jak byłem w biurze poza domem trzeciego dnia, ale przez to, że byłem poza miejscem instalacji to powiedzieli, że nie mogą nic pomóc i umowiliśmy się na tel. tego samego dnia o 16.00. Nikt ponownie nie zadzwonił a zgloszenie już po 1 pierwszym telefonie odznaczyli jako zakończone:) 

Zdegustowany napisałem raz jeszcze i jedna z kilku Pań konsultantek, pomiędzy którymi mnie przełączano przez prawie 1h faktycznie się przyłożyła i przerobiliśmy chyba wszystko co możliwe. Jako, że nic nie pomogło poleciła mi właśnie zapytanie tutaj:D i mieli zgłosić programistom aplikacji - ale czy to zrobili to nie mam pewności (wczoraj o to dopytywałem ale mi nie odpowiedzieli). W temacie sticka założono ponowne zgłoszenie, więc mamy już min. 3:) 

Opinie w aplikacji również wystawiłem, ale ona widzę, że od dawna ma tak niskie loty, że wątpię, że się tym przejmiją.

Poza konkursem, mam wrażenie, że obecny poziom wsparcia technicznego jest masakryczny - zwłaszcza poprzez czat. O AI na starcie szkoda gadać, bo on ma chyba tylko za zadanie zniechęcać, ale jak już się uda dobić do człowieka, to każdy co chwilę przekierowuje do kogoś innego. Wczoraj to już był hit jak konsultanci tak mnie przepychali, że z niektórymi łączyłem się po kilka razy:) dostęp do tego forum z konta Orange również mi nie działał. Jak zgłosiłem to kazali czekać 7 dni! Nikt się nie zgłosił i nic nie zrobił poza oznaczeniem zgłoszenia jako zakończone. Dopiero wczoraj bezradni kazali mi się zarejestrować na innych danych jako nie klient:)

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2357
  • 10853
  • 72

@Lukaszos  do 36h to drobne rzeczy, to jest grubsza sprawa. Sprawdź status zgłoszenia, jeśli "zamknięte". Ponów i dokładnie opisz sprawę.

• 5
  • 20
  • 0

Wciąż "w trakcie realizacji"