Orange TV i Chromecast

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@Glut tak, na telefonie mam dostęp do kanałów TV w apce Orange TV Go. BTW, używam też wersji w przeglądarce na PC i mam dostęp.

@janio1 tak, dzwoniłem na infolinie, ale zdecydowanie nie wiedzieli o co mi chodzi, mówili, że apka Orange TV na Chromecast nie działa i tyle 🙂 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@janio1 tak, dzwoniłem na infolinie, ale zdecydowanie nie wiedzieli o co mi chodzi, mówili, że apka Orange TV na Chromecast nie działa i tyle 🙂 

Jaki masz ten Chromecast? Jeśli starsza generacja to nie będzie działać. Myślę że Google Chromecast 4, Google TV Streamer i inne boxy z Androidem lub Google TV powyżej 10 są do tego przystosowane. Instaluje ci się ta aplikacja na twoim urządzeniu? Jakieś komunikaty wyświetla?

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@janio1 mam Google Chromecast 4

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1949
  • 8343
  • 68

Orange TV i Chromecast

@jacek6071  tak jak pisałem wcześniej to jest w tym linku, że w chromecast nie działa. Zawsze możesz oglądać na tv przez przeglądarkę internetową.

• 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@jacek6071  Powinno na 4 zainstalować się i działać. Spróbuj dzwonić do skutku, lub zobacz na MO czy nie możesz wykupić multiroom, bo u mnie jest uwaga że mogę wykupić następny, więc może zrobisz to przez MO w dziale Umowy i urządzenia. Zawsze można zrezygnować. 15 zł to nie majątek. 

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@Glut w linku, który podałeś jest mowa o Orange TV Go, a z tego, co wynika z informacji w tym wątku Orange TV Go i Orange TV to niezależne od siebie usługi

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1949
  • 8343
  • 68

Orange TV i Chromecast

@jacek6071  ale Ty na początku wspomniałeś, że chodzi Ci o Orange tv go.

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@Glut od początku pisałem, że  używam Orange TV Go na telefonie, ale chciałbym też mieć Orange TV na Chromecascie 🙂

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 49
  • 0

Orange TV i Chromecast

Usługę masz ok, ale masz już dekoder 4K Multi.

Masz dwie opcje:

rezygnacja z dekodera - wtedy będzie Ci działać aplikacja

wykupienie multiroom wtedy będzie działał dekoder i aplikacja orange tv

• 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@jacek6071  Jeszcze pytanie zasadnicze bo nie pamiętam czy pytałem. Masz na Chromecast zainstalowaną apkę Orange TV? Co się wyświetla jak chcesz ją otworzyć? Na prawdę z mojego doświadczenia jeśli to masz to tylko wykupić Multiroom. Oni to obecnie traktują jako dodatkowy dekoder tylko za dekoder płacisz kaucję, a za apkę nie. Tylko za Multiroom.