Orange TV i Chromecast

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

Tak, dokładnie to zrobiłem już jakiś czas temu. Apka Orange TV Go na smartfonie działa bez problemu.
Zrzut ekranu 2026-03-04 082621.png

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3790
  • 17411
  • 95

Orange TV i Chromecast

Upewnij się, że ta przystawka Chromecast nie łączy się do sieci przez jakiś VPN Google, czy podobnej usługi.  BTW. Jaką masz wersję  Chromecast ? Z pilotem, dziadziejącą jako samodzielne uprzędzenie, niewymagające telefonu?  

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@jacek6071 Od kiedy masz umowę? Pytam bo obecnie potrzeba do oglądania przez Orange TV wykupić Multiroom. Widzę na twoim MO że masz dekoder, a nie masz multiroom. Chyba trzeba dzwonić do obsługi i pytać o ten multiroom. U mnie automatycznie aplikacja zadziałała na Google TV Stream i działa naprzemiennie na telewizorze. Dane logowania takie same jak do Orange TV Go. Nie musiałem jednak tego robić.

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@janio1 i to jest jakiś trop. Umowę podpisałem 19 grudnia 2025. Nie mam Multiroom, mam tylko jeden TV z dekoderem. Używam Orange TV Go na smartfonie

@atlas_cudow Google Chromecast 4 z pilotem, działa samodzielnie. Nie mam żadnego VPN.

• 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@jacek6071Ja obecnie przedłużałem umowę i konsultantka podpowiedziała mi sama o Multiroom, bo bym nie wiedział że trzeba dokupić. Kiedyś dawali za darmo możliwość odbioru przez apkę Orange TV. Obecnie liczą sobie za tą usługę 15 zł. Aplikacja Orange TV chodzi na Androidzie ( TV, box) i na światłowodzie Orange. Aplikacja Orange TV Go jest na mobilne (smartfon, tablet) i działa na każdym internecie. Na Orange TV masz te same kanały co na dekoderze. Na Orange TV Go są ograniczenia. Chociaż ty masz tylko Start TV bez Extra to może różnicy nie być.

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@voltoohm dla testu podłączyłęm Chromecast do innej sieci wifi (udostępniona ze smartfona). Okazuje się, że wtedy też nie ma opcji wpisani danych i kodu poufnego, od razu jest komunikat "nie wykupiłeś dostępu do usługi"

• 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@jacek6071napisał(-a)

@voltoohm dla testu podłączyłęm Chromecast do innej sieci wifi (udostępniona ze smartfona). Okazuje się, że wtedy też nie ma opcji wpisani danych i kodu poufnego, od razu jest komunikat "nie wykupiłeś dostępu do usługi"

No i masz odpowiedź. Ja taki komunikat miałem po północy jak podpisałem nową umowę, ale rano już wszystko działało z automatu.

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

@janio1 nie rozumiem dlaczego apka Orange TV nawet nie pozwala mi wprowadzić ID i kodu. Jest podłączony do innej sieci niż światłowód od Orange...

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 49
  • 0

Orange TV i Chromecast

A co będzie jak udostępnisz internet przez sieć mobilną? Przed uruchomieniem aplikacji wyczyśc jej dane

• 249
  • 886
  • 2

Orange TV i Chromecast

@jacek6071napisał(-a)

@janio1 nie rozumiem dlaczego apka Orange TV nawet nie pozwala mi wprowadzić ID i kodu. Jest podłączony do innej sieci niż światłowód od Orange...

Na innym necie nie będzie działała aplikacja Orange TV. Ona rozpoznaje nr światłowodu i jeśli masz wykupione to co potrzeba to z automatu powinna zadziałałać.