Orange TV i Chromecast

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

Czyli usługi Orange TV Go i Orange TV trzeba aktywować oddzielnie?

"Aplikacja automatycznie rozpozna posiadany dostęp po podłączonym światłowodzie"

Nie za bardzo rozumiem - aplikacja zainstalowana na Chromecast rozpozna że mam dostęp do usługi?

* Scaliłem wpisy - Wiktor

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3790
  • 17411
  • 95

Orange TV i Chromecast

Z tego co pamiętam to tak. To zupełnie dwie różne usługi. GO to usługa na urządzenia mobilne,  Orange TV to usługa na TV. Jeżeli masz wersję Chromecast, która pozwala na instancje Orange TV to sama apka zaloguje do usługi. Musi być tylko podłączona do światłowodu Orange. Oczywiście sama usługa Orange TV musi być aktywna w aplikacji Mój Orange.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9386
  • 38428
  • 324

Orange TV i Chromecast

Tak, to osobne usługi i zarządzane osobno.
Tak, aplikacja pozna jak jest podłączona do interentu i czy dostęp na tym połączeniu się należy.
Wygenerowałeś dane dostępowe w apce MO czy nie?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 410
  • 1907
  • 37

Orange TV i Chromecast

@jacek6071napisał(-a)

"Aplikacja automatycznie rozpozna posiadany dostęp po podłączonym światłowodzie"

Nie za bardzo rozumiem - aplikacja zainstalowana na Chromecast rozpozna że mam dostęp do usługi?

* Scaliłem wpisy - Wiktor

Tak. W technologii iptv po światłowodzie musisz podłączyć tv/przystawkę do domowego wifi i po tym aplikacja TV wykrywa Twoje uprawnienia do kanałów.

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

Mam wygenerowane dane dostepowe (Nazwa użytkownika i Kod poufny) w MO. Używam Orange TV Go na smartfonie i w przegladarce.

Pytanie: czy te dane pozwalają też na używanie apki Orange TV? Jeśli nie, to gdzie znajdę taką opcję w MO?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 410
  • 1907
  • 37

Orange TV i Chromecast

@marcin0216napisał(-a)

Nie, dostęp do TV Go nie jest równoznaczny z dostępem do Orange TV. TV Go otrzymujesz do każdej telewizji stacjonarnej w Orange, a także do telewizji mobilnej z planów S, M, L bądź internetu po miedzi. Orange TV otrzymujesz tylko przy posiadaniu pakietu Start TV lub Extra TV, dostępnego przy internecie światłowodowym lub mobilnym.

Odpowiedziałem już wcześniej na Twoje pytanie. Powiedziałeś, że masz start tv ze światłowodem. Zatem tak, masz dostęp do Orange TV w domu po światłowodowym Wi-Fi.

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

Gdzie w MO powinienem widzieć usługę Orange TV?

Pakiety i usługi?

Zrzut ekranu 2026-03-04 074100.png

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 49
  • 0

Orange TV i Chromecast

Logowanie do Orange TV Go i Orange TV to jest ten sam login i hasło, widzisz je w zakładce ustawienia i zabezpieczenia tam będzie pozycja tv mobilna i start tv.To jest ten sam login co widać w menu dekodera.

U mnie kiedy korzystam w domu to nic nie musze wpisywać aplikacja sama się uruchamia jak jestem podłączony do internetu z funboxa.

Pytanie czy łączysz się do właściwej sieci? U brata na starej umowie tv jak uruchomił aplikację to też nie dało sie wpisać danych do logowania a aplikacja podobny komunikat wyświetliła.

Mam też internet domowy 5G na innym mieszkaniu i tam po uruchomieniu aplikacji orange tv musiałem już podać login i hasło który wcześniej wygenerowałem.

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

Dzięki za sugestię. Na 100% jestem podłączony do właściwej sieci... 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3790
  • 17411
  • 95

Orange TV i Chromecast

W aplikacji Mój Orange, w obszarze "Twoje usługi" klikasz na Internet  -> TV mobilna i Start + -> inicjujesz usługę na koncie i już.  U mnie tak to wygląda tylko mam ofertę dla firm) : 

Screenshot_20260304-082154.pngScreenshot_20260304-082222.png