Orange TV i Chromecast

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

Witam!

Używam na smartfonie apki Orange TV Go do oglądania kanałów TV. Chciałbym również mieć taką opcję na Chromecascie. Zorientowałem się, że nie ma możliwości pobrania na niego apki Orange TV Go, ale jest za to Orange TV. Czy mając dostęp do Orange TV Go można używać apki Orange TV aby mieć dostęp do kanałów TV? Po włączeniu apki Orange TV na Chromecast od razu pojawia się komunikat "nie wykupiłeś dostępu do usługi" oraz przycisk 'zamknij' NIe ma opcji wpisania nr usługi i poufnego kodu. Proszę o rozjaśnienie sprawy 🙂

58 ODPOW. 58

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1949
  • 8343
  • 68

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 410
  • 1907
  • 37

Orange TV i Chromecast

Nie, dostęp do TV Go nie jest równoznaczny z dostępem do Orange TV. TV Go otrzymujesz do każdej telewizji stacjonarnej w Orange, a także do telewizji mobilnej z planów S, M, L bądź internetu po miedzi. Orange TV otrzymujesz tylko przy posiadaniu pakietu Start TV lub Extra TV, dostępnego przy internecie światłowodowym lub mobilnym.

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

Mam pakiet Start TV i internet światłowodowy. Założone w grudniu

• 1949
  • 8343
  • 68

Orange TV i Chromecast

@jacek6071  poczytaj w linku powyżej

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3790
  • 17411
  • 95

Orange TV i Chromecast

Jeżeli masz pakiet Start+ to o ile dobrze pamiętam, w aplikacji Mój Orange generuje się jakiś PIN albo hasło  i wtedy usługa staje się aktywna. Po tym instalujesz Orange TV i powinno działać.

Odnośnie samej przystawki do TV to chyba wersja Chromecasta z pilotem daje taką możliwość, ale dokładnie nie wiem .

• 21
  • 44
  • 0

Orange TV i Chromecast

Dobrze, ale w apce Orange TV nie mam nawet możliwości wpisania ID i kodu poufnego. Mam tylko komunikat "nie wykupiłeś dostępu do usługi" oraz przycisk 'zamknij' 

• 1949
  • 8343
  • 68

Orange TV i Chromecast

@jacek6071 oglądaj przez przeglądarkę:  www.tvgo.orange.pl

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3790
  • 17411
  • 95

Orange TV i Chromecast

A to chyba nie masz aktywnej usługi. Już dobrze nie pamiętam ale ten kod poufny chyba właśnie trzeba ustawić, żeby w ogóle uaktywnić usługę.

Start+ chyba każdemu dają z automatu, w nowych umowach i chyba taka pozycja jest wyszczególniona na fakturze, więc jeżeli nie działa to zgłoś problem na infolinię.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 410
  • 1907
  • 37

Orange TV i Chromecast

Nie musisz mieć tych pól. Aplikacja automatycznie rozpozna posiadany dostęp po podłączonym światłowodzie. Ale tak jak wspomniano powyżej, zacznij od wygenerowania dostępu w aplikacji MO. Zrobisz to w zarządzaj / dostępy i kody/ tv mobilna i start tv / zarejestruj konto (przy numerze internetu).