- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odtwarzanie stacji radiowych
Na menu nie ma pozycji "radio". Jak to wywołac?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A szkoda. Dzięki za info.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
Orange TV nie ma radia.
Nie do końca prawda (użytkownik, który założył temat, nie sprecyzował z jakiej technologii korzysta do odbioru oferty telewizyjnej) - w ofercie IPTV istnieje opcja słuchania radia (z menu bądź z kanału nr 990); niestety obsługa tej opcji jest skrajnie uproszczona oraz oferta zawiera mniej stacji niż nawet funkcja radia z testu HbbTV z MUX-8 DVB-T.
Oferta radiowa nie występuje w ofercie satelitarnej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W usłudze kablowej nie ma tej opcji na kanale 990. Brak tej usługi uważam za błąd Orange, firmy starającej się wyróżnić na tym rynku. Czyżby chodziło tu o cięcie kosztów, czy też niedopatrzenie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A można jeszcze się dowiedzieć, jaki masz dekoder do odbioru oferty telewizyjnej?
Kanał 990 i dostęp z menu kafelkowego to metody dojścia na Samsung ICU100.
Przed instalacją światłowodu miałem Sagemcoma UHD88 i tam dojście do radia było trudniejsze, bo trzeba było tam szukać odpowiedniej opcji w menu (nie pamiętam, czy tam był kanał 990).
P.S. Funkcja stacji radiowych polega na wyborze odpowiedniego kanału ze specjalnej listy operatora, dostępnej po wejściu w odpowiednią opcję w menu (i dlatego jest tam mniej kanałów niż z testu HbbTV na MUX-8 w DVB-T).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam Sagemcoma UHD88 i nie ma tutaj kanału 990. Przeszedłem całą ofertę kanałów, ale nie znalazłem za żadnym z nim opcji na radio.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakiś czas po ostatnim poście przypomniało mi się, iż w Sagemcomach radio jest ukryte w specjalnym podmenu - a przynajmniej ja tak miałem w swoim Sagemcomie UHD88 sprzed instalacji światłowodowej.
Podmenu, w którym jest ukryte m.in. funkcja słuchania radia, kryje się pod nazwą serwisy internaktywne i można je znaleźć w menu głównym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Menu główne -serwisy interaktywne -radio
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Eugen3536
Jeśli chodzi o radio to jest dostępne tylko w technologii kablowej IPTV. W technologii satelitarnej jest niedostępny. Natomiast jeśli chodzi o dekoder UHD88 to menu dekodera jest takie same jak menu w dekoderze WHD 80 i radio znajduje się w serwisie interaktywnym. Klikasz na pilocie do UHD 88 przycisk menu (domek), strzałką w dół schodzisz na na koniec i masz dostępny serwis interaktywny i w serwisie interaktywnym masz dostępne kafelek Radio, klikasz i masz dostępne 6 stacji radiowych ( PR Jedynka, Dwójka, Trójka, Polskie Radio 24, Radio Maryja, RMF FM,Radio Zet i Radio Dla Ciebie). Radio jest też dostępne na kanale 990 ( jest to opcja na dekoderze WHD 80) a na UHD 88 to niestety nie nie sprawdzę czy jest dostępny na tym kanale ponieważ nie posiadam go 🙂
Pozdrawiam 🙂