Nowe oprogramowanie do Sagemcom WHD80

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 2
  • 0

Witam kiedy wkońcu Orange wypuści nowe oprogramowanie do Sagemcom WHD 80.
Problemow jest troche:
- usuniecie kanalow w mozajce z oferty SAT bo jest to denerwujace ze ogladamy kanaly ktorych nie mozna wykupic w IPTV
- nowe loga kanalow
- mozliwosc nagrywania 3 programow jednoczesnie jak w Samsungu
- nowe szata graficzna i menu Orange TV jak w Samsungu

wiem ze mozna miec Samsunga... z tym ze tylko Ci co sa w zasiegu Swiatlowodu a wiele wiele gospodarstw przez najblizsze 2 lata nie bedzie
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Sprawdzałeś w ustawieniach czy nie ma jakiś aktualizacji?? Owszem dekoder o którym piszesz jest dość prostym urządzeniem ale głównie Orange na tym zależy....na prostej intuicyjnej obsłudze.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@LudwikJonkisz Porównujesz, dwa różne sprzęty daje ci przykład czy na telewizorze jest, możliwość odpalenia opcji 4K gdzie on go nie posiada ?

A jeśli chodzi, o nowy firmware to Orange tak bystro nie wypuszcza, jak inne firmy jak coś Działa to nie ma sensu wypuszczania nowego.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

LudwikJonkisz napisał(-a):
Witam kiedy wkońcu Orange wypuści nowe oprogramowanie do Sagemcom WHD 80.
Problemow jest troche:
- usuniecie kanalow w mozajce z oferty SAT bo jest to denerwujace ze ogladamy kanaly ktorych nie mozna wykupic w IPTV
- nowe loga kanalow
- mozliwosc nagrywania 3 programow jednoczesnie jak w Samsungu
- nowe szata graficzna i menu Orange TV jak w Samsungu

wiem ze mozna miec Samsunga... z tym ze tylko Ci co sa w zasiegu Swiatlowodu a wiele wiele gospodarstw przez najblizsze 2 lata nie bedzie

@LudwikJonkisz, tu masz link

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Sprawdzałeś w ustawieniach czy nie ma jakiś aktualizacji?? Owszem dekoder o którym piszesz jest dość prostym urządzeniem ale głównie Orange na tym zależy....na prostej intuicyjnej obsłudze.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 2
  • 0

Ostatnia aktualizacja w grudniu, podobno najnowsza. Kwestia usprawnien, wiadomo.

np kanaly w mozajce nie potrzebnie sa z satelity jak ma sie IPTV i na odwrot
denerwuje to troche

stare logotypy sa tez

plusem byloby mozliwosc nagrywania 3 programow ale pewnie nie bedzie sie dalo

moze Orange kiedys to naprawi

@Anonim nikt nie pytał o instrukcje :facepalm:

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Trzeba być dobrej myśli.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 5577
  • 19294
  • 187

@LudwikJonkis  rozumiem, że oczekując możliwości nagrywania 3 kanałów zdajesz sobie sprawę z tego, że w takim urządzeniu praktycznie potrzebne są co najmniej 3 niezależne dekodery, które mają doprowadzony sygnał w taki sposób, że mogą sobie separować kanały... słyszałeś o takim urządzeniu? Bo ja specjalnie w rynku się nie orientuję.

Jedynie co wiem, to na przykładzie CP - że oferują dekoder - ale do technologii satelitarnej, dzięki któremu można chyba nagrywać 4 kanały - jest dodatkowy warunek - w zestawie musi być użyty odpowiedni konwerter, który sygnał z satelity "puści" w tych 4 niezależnych pasmach. 

Znalazłem stronę gdzie piszą o takim dekoderze od Orange... ale, warunek "światłowód" ... 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

to że nowy dekoder Samsunga dodawany do ftth nagrywa nawet jednocześnie 3 kanały to wiadomo.....tutaj skupiamy się na starszym modelu. Chyba ze znalazłeś coś extra???
Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

@Anonim 

Sagemcom WHD80 ma zbyt Słabą specyfikacje i nie da się z niego wyciągnąć więcej niż ma. Myślę, że spokojnie Samsung będzie działał na dobrym łączu "VDSL"i tez będzie, nagrywał, 3 kanały nie mam możliwości sprawdzenie jak bym był testerem dla Orange było by fajnie?

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Gdyby......wiem ze opisywany dekoder jest slabiutki....co do naszego testowania to temat do innego wątku jest 🙂