- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na jakich markach telewizorów z androidem zadziała aplikacja Orange TV?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pierwsze pytanie było o marki TV na których zadziała aplikacja Orange TV ( nie mylić z aplikacją Orange TV Go która działa na urządzenia mobilne jak smartfon, tablet i strona internetowa.) Aplikacja Orange TV została stworzona na urządzenia z Androidem od wersji 10. Orange nie przewiduje na razie możliwości pobrania tej aplikacji na telewizory Samsung system Tizen i LG system WebOS. Aplikacje Orange TV można pobrać na telewizory Sharp, Toshiba, Philips, Sony, TCL i urządzenia jak przystawki typu Chromecast, Google TV i inne z Androidem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Nie wypowiem się czy działa czy nie, ponieważ mam starą umowę i nie mogę tego sprawdzić. Wiem tylko że Orange TV instaluje się na urządzenia z Androidem 10 i wiem że instaluje się na Google Chromecast i na Google TV Streamer ponieważ miałem i mam te urządzenia. Nie mogę tylko sprawdzić na starej umowie czy to działa i jak działa. Z opinii pod aplikacją wiem że niektórym na nowych umowach działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na Orange Love nie działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MarcinKetrzyn Twoja usługa jest na urządzenia mobilne, nie na TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@janio1napisał(-a)...
instaluje się na Google Chromecast i na Google TV Streamer ponieważ miałem i mam te urządzenia
...
Na klasycznym Google Chromecast nic się nie instaluje. Tam w ogóle nie ma żadnego interfejsu, ta przystawka działa tylko jako odbiornik protokołu chromecast. Ty masz zapewne wersję "z Google TV".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 Zapewne masz rację Google Chromecast od 4,0 i Google TV Streamer one mają już interfejs z Google TV normalne menu, aplikacje i możliwość instalowania oraz pilot. Wcześniejsze jak Google Chromecast 3 nie miały tego, a sterowane były ze smartfona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MarcinKetrzynnapisał(-a)Na Orange Love nie działa
...
Zgadza się, na Love nie działa. Nie jest też możliwe, za żadne pieniądze, dokupienie jej do pakietu "Love". Prawdopodobnie można przy przedłużaniu przebudować usługę TV tak żeby dostęp był, ale pewności nie mam. Sprawdzać też raczej nie będę, choć korci mnie żeby zamiast multiroom (+20PLN do umowy) użyć Orange TV na własnym sprzęcie (jednorazowy zakup sprzętu za parę PLN, ale +0PLN do umowy). Jednakowoż czat jest teraz tak niekompetentny, że nie sposób z nimi się dogadać co do istotnych szczegółów. "My możemy tylko przedłużyć" - tak samo jak automat. Czyli kup kota w worku, i reklamuj jeśli okaże się że to jednak nie kot. Mam ciekawsze rzeczy do roboty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 No właśnie. Mam ten sam dylemat. Zmieniłbym umowę na taką z Extra TV i dekoder + apk Orange TV. Mi by to wystarczyło, ale nijak nie można na razie się dowiedzieć. Obecnie trwającej umowy nie można zmienić. Z Maxem na czacie nie idzie się dogadać. Prawdopodobnie trzeba będzie wypowiedzieć umowę i podpisać nową. Dowiem się tego w grudniu jak będę mógł już podpisywać nową. W ogóle to Orange kombinuje jak osioł pod górę. Mam od córki Play Now i odbieram. Gdyby ktoś mi udostępnił dane do TV Magenta, T-Mobile też nie byłoby problemu, tylko Orange stawia kłody pod nogi. Dziwną politykę prowadzą.