- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Multiroom - nie można oglądać tego samego kanału na dwóch TV jednocześnie
Dzień dobry,
mam problem z usługą multiroom. Zdarza się, dość często, że nie mogę oglądać tego samego kanału na dwóch tv w tym samym czasie. Nie wiem od czego to zależy, bo bywa tak, że wszystko działa ok a po paru godzinach pojawia się problem i nie pomaga nawet wyłączenie dekodera - cały czas jest czarny ekran. Dekodery to WHD80 i UHD88.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy podpowiedzieli Panu co zrobić żeby działał ten sam kanał jednocześnie na dwóch telewizorach? Czy sami tam coś w ustawieniach zmienili zdalnie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kazior czy urządzenia były przywracane do ustawień fabrycznych? Jeżeli nie, to proponuję najpierw reset fabryczny wykonać i sprawdzić działanie. Jeżeli dalej będzie występował problem, to warto zgłosić sprawę na infolinię lub na czacie ewentualnie router i dekodery wymienić w salonie Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wykonałam reset dekodera drugiego UHD i nic się nie zmieniło. Reset routera i dwóch dekoderów w jednym czasie coś zmieni czy przywrócenie ustawień fabrycznych na dekoderach? I jeszcze jedno: czy przy przywrócenia ustawień fabrycznych będę musiała wpisać kody dostępu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kaziornapisał(-a)Dzień dobry,
mam problem z usługą multiroom. Zdarza się, dość często, że nie mogę oglądać tego samego kanału na dwóch tv w tym samym czasie. Nie wiem od czego to zależy, bo bywa tak, że wszystko działa ok a po paru godzinach pojawia się problem i nie pomaga nawet wyłączenie dekodera - cały czas jest czarny ekran. Dekodery to WHD80 i UHD88.
Jak te dekodery masz połączone z routerem?
Jeden dekoder wypada kablem lan spiąć z routerem, drugi może po wi-fi mieć połączenie, ale najlepiej jak oba są kablem lan spięte.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jeden dekoder mam przy routerze i jest on połączony kablem i właśnie na tym nie działa kanał który gra na tym pierwotnym dekoderze (na innym piętrze jest i jest to telewizja internetowa nie satelitarna)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mika64 jaki router masz?
Jak są problemy z routerem, a z tego co piszesz są, to zgłoszenie się robi i wymienia, możesz też do zgłoszenia dorzucić oba dekodery, to co u ciebie jest to bug lub usterka sprzętowa, resety do fabrycznych ustawień tego nie naprawią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sagemcom CS 50001
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Mika64napisał(-a)Sagemcom CS 50001
To pierwsza wersja FunBox, może router już umiera, problemy z portami lan w nim bywały (częsta usterka), trochę musiałem poszukać co to za model, nie wiem czy to jeszcze wymieniają i mają na stanie.
Można by się pokusić o wymianę staruszka na AVM FRITZ Box Fon WLAN 7390 z Allegro (130zł) 😉
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »