Lista Kanałów Orange IPTV

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 456
  • 1649
  • 1

@JinXnapisał(-a)

Obawiam się, że będzie to raczej pasmo niekończących się reklam poprzeplatane od czasu do czasu jakimś teledyskiem. Lepsze już było. 

Nadawca twierdzi, że kanały muzyczne mają być bez reklam.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 67
  • 222
  • 1

Na początku zapewne tak, trzeba wejść z przytupem na rynek, ale zapewne ostatecznie i tak pójdą drogą AleKino+ 

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 3027
  • 12503
  • 126

@nnsq9053W9 przypuszczam, że nowe kanały mużyczne które mają być od 30 grudnia będa dostępne na tych samym numerach co MTV.  Znalazłem informacje, że na tych kanałach miały być równiez emisja polskich teledysków ale zrezygnowany z tej opcji. Jesli chodzi o te nowe kanały muzyczne to maja nadawać bez reklam i wszystkie te kanały mają być nadawane w standardzie HD. Wydaje mi się że bedą na tych kanałach emisje europejskich piosenek/teledysków tak jak to było na kanał MTV

Dla zainteresowanych przesyłam artykuł o tych kanałach:

10 nowych kanałów polskiego nadawcy już testuje. Emisja w jakości HD  https://www.wirtualnemedia.pl/nowe-kanaly-koniec-mtv-testy-grupa-mwe-networks-jak-ogladac-rozwiazani...

Pozdrawiam 🙂

• 3027
  • 12503
  • 126

Ważne info 

Od 23 grudnia na dekoderach IWU 200 oraz WHD 80 na poszczególnych kanałach pojawiają się komunikaty w związku ze zmianami, które mają nastąpić 30 grudnia 2025 roku.

1) Kanał nr 18 oraz nr 230 czyli Polsat Comedy Central Extra HD - Od 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Comedy Channel Extra HD. Polsat Comedy Central Extra HD będzie udostępniony na kanale 265.

2) Kanał nr 45 oraz nr 247 czyli FILM CAFE - Od 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Filmax Cafe HD.

3) Kanał nr 344 czyli CBS Reality HD - Od 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał TVC Reality HD.

4) Kanał nr 666 czyli MTV Polska HD - Od 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać Nuta TV HD. Kanał MTV Polska HD będzie można oglądać na kanale 689.

5) Kanał nr 670 czyli MTV Live HD - Od 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Music Live HD.

6) Kanał nr 671 czyli Club MTVOd 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Music Club HD.

7) Kanał nr 672 czyli MTV 90sOd 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Music 90s HD.

😎Kanał nr 673 czyli MTV HitsOd 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Music Hits HD.

9) Kanał nr 674 czyli MTV 00sOd 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Music 00s HD.

10) Kanał nr 675 czyli MTV 80sOd 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Music 80s HD.

11) Kanał nr 687 czyli Music Box Polska HDOd 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać nowy kanał Music Box Sexy HD. Music Box Polska HD będzie można oglądać na kanale 662.

12) Kanał nr 689 czyli Nuta.TV HDOd 30.12.25 na tym kanale będzie można oglądać MTV Polska HD. Kanał Nuta TV HD będzie można oglądać na kanale 666.

Życzę miłego dnia 😎

Pozdrawiam 🙂

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 594
  • 2313
  • 6

Ten kanał z pierwszego punktu Comedy Channel to trochę dziwne bo w tym info na dekodery to nie był podany tak samo jak Music Box Sexy.

A na tym kanale TennNick pojawia się jakieś info czy nie? Bo oba za rok znikają a skoro na kanale Comedy Central Ekstra jest takie info to i na tym drugim powinno też być coś podawane w tej sytuacji.

• 3027
  • 12503
  • 126

@Luki555  jeśli chodzi o kanał nr 18,230  to zerknij na ten kanał po zniknięciu informacji co leci na danym kanale wyskakuje komunikat z informacją o zmianach ( na samym dole ekranu telewizora). Na stronie znalazłem artykuł na temat tego kanału, który ma pojawić się od 30 grudnia Comedy Channel Extra ma emitować seriale komediowe, sitcomy, kabarety, programy stand-upowe.https://www.wirtualnemedia.pl/grupa-mwe-networks-planuje-uruchomienie-stacji-ktore-beda-alternatywa-... 

Jeśli chodzi o kanał Music Box Sexy to również jestem pozytywnie zaskoczony ze pojawi sie w ofercie Orange TV.

Natomiast jeśli chodzi o kanał 575 czyli Teenick to na danym kanale nie mam żadnej informacji że znika ten kanał, Być może zostanie on w ofercie Orange 🙂

Jeszcze zastanawiam się nad kanałem Nick Music nr 667 bo w wiadomości od Orange było podane info, że ten kanał równiez znika z oferty a nie ma żadnego komunikatu na tym kanale.  

@Luki555 na ten moment wstawiłem takie informacje które pojawiły się na dekoderach jak przeglądałem kanały w okresie świątecznym. 

Pozdrawiam 🙂

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 594
  • 2313
  • 6

Za Nick Music będzie Junior Channel tak jak jest w tej wiadomości tylko pewnie zapomnieli zamieścić odpowiednią informację jak na pozostałych jest. Co do tego Teennick pomyślałem że może coś będzie skoro podałeś że dali na CC Ekstra info to może i na tym bo oba będą zamknięte.

Ja te informacje widziałem już w tamten weekend (dokładnie 21) oczywiście na kanałach MTV  i na FilmCafe ale na CC Ekstra nie sprawdzałem skoro nic nie podali o tym.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2600
  • 10096
  • 38

Wydaje mi się, że jak najbardziej należy pielęgnować ten wątek. Warto jednak utrwalić ten wysiłek. Kto przyjmie na siebie kronikarski obowiązek? Ma szansę powstać dzieło na miarę https://www.trasbus.com