Kto może korzystać z Aplikacji Orange TV

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 327
  • 1213
  • 7

@Citi2017  Musisz mieć wykupiony pakiet Start TV (popularne kanały)  w umowie Orange Love  i Extra TV (pakiet rozszerzony). Do tego Funbox (3,6,7,10) jeden z tych, dekoder już masz, wykupiony Multiroom do oglądania przez aplikację Orange TV, lub drugi dekoder  na drugim telewizorze lub boxie.  Aplikacja zainstaluje ci się na TV czy przystawce jeśli masz Android powyżej 10, ale jeśli nie masz odpowiedniej umowy i wykupionego Multiroomu nie będziesz mógł odbierać przez nią na drugim TV. Możesz jedynie korzystać z aplikacji mobilnej Orange TV Go na trzech urządzeniach jednocześnie (smartfony, tablety i stronę internetową na laptopie lub pc) na różnym internecie.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 6656
  • 17430
  • 90

@janio1 ok a jak mój telewizor korzysta z systemu Google TV? Bo mówisz tylko o Androidzie.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3144
  • 15219
  • 141

@Citi2017 Nie możesz po prostu sprawdzić czy da się zainstalować? Instalacja nie wymaga wykupienia żadnego zobowiązania.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4251
  • 20732
  • 102

@Citi2017napisał(-a)

@janio1 ok a jak mój telewizor korzysta z systemu Google TV? Bo mówisz tylko o Androidzie.

Google TV to jest Android. 

Na Google TV czyli na Android działa aplikacja Orange TV. A czy masz dostęp do pakietów przez aplikację to zależy od Twojej oferty / umowy.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 327
  • 1213
  • 7

@Citi2017  Google TV to jest nowsza wersja Androida, tzw nakładka. Dodane różne inne działania na ekranie głównym.( np. pokazywanie filmów) Android ma tylko same aplikacje.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9820
  • 40976
  • 338

@Citi2017napisał(-a)

Mam Komfortowy

To nie.

Na starych umowach Love nie da się zmienić oferty telewizyjnej na Start TV/Extra TV. Więc jak masz Love Komfortowy to musisz zmienić całą umowę, oddać dekoder i dostać nowy (może być taki sam) i wtedy będziesz mógł korzystać z aplikacji Orange TV. 

Najłatwiej to potwierdzisz w apce Mój Orange - tam masz menu zabezpieczeń i aktywacja usługi telewizyjnej "po nowemu" tam się odbywa. Jeśli w twojej umowie nie ma możliwości uzyskania takiego dostępu, to tam będzie to napisane wprost. Bo póki co sobie spekulujemy.

Wymagania techniczne masz tutaj:

https://www.orange.pl/omnibook/aplikacja-orange-tv

"Google TV" nie jest pojęciem jednoznacznym i może oznaczać różne rzeczy, ale nie jest to samodzielny system operacyjny. Pod spodem jest Android TV.

• 6656
  • 17430
  • 90

Czyli usługa tylko dla nowych wyłącznie Abonentów 🤔 a stali Abonenci już się nie liczą eh norma 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4251
  • 20732
  • 102

@Citi2017 Niekoniecznie. Ja jestem starym klientem. Po 2 latach w Orange przedłużyłem umowę i zupełnie "za darmo" dostałem dostęp do aplikacji, z pakietem Start+.  Za darmo mam na myśli, że płacę dokładnie tyle samo co przy poprzedniej umowie. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9820
  • 40976
  • 338

Liczą się, jeśli zechcą zrezygnować z VoIP, wymienić dekoder (na Multi 4k, ewentualnie Duo do multiroom) i zapłacić według nowej taryfy - nie ma sprawy mogą podpisać aneks. Albo przedłużyć na nowych zasadach.

• 6656
  • 17430
  • 90

@atlas_cudow  No tu kolega o nazwę @j131  piszę że tylko dla nowych 🤔i kto tu ma rację?