Nie można wyświetlić tego widżeta.

Kiedy aplikacja Orange TV go na Apple TV (tvOS)

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6879
  • 28187
  • 226

Plotki i spekulacje. A tytułowej Orange TV GO na TV i tak nie ma i nie będzie, mogę się założyć.

• 6879
  • 28187
  • 226

Nie znalazłem nigdzie jakiegokolwiek sygnału, jakoby dostawcy internetu mieliby kiedykolwiek mieć obowiązek dostarczania także usług TV, w szczególności darmowych.

Zresztą każdy dostawca treści dba ich dystrybucję, zapewnia ją w ten czy inny sposób. Darmowe kanały są dostępne w internecie, nie ma żadnego powodu dla którego ich odbiór miałby być zintegrowany z usługą dostępową. 

Istniejące "zintegrowane" oferty (pakiety usług, z usługą IP TV) są czysto komercyjne, i nie ma żadnych przesłanek aby miało się to zmienić.

Aplikacje TV od Orange, są częścią obecnej oferty programowo-sprzętowej. W szczególności dwie z tych aplikacji są przeznaczone na dekodery Orange, które są dostępne wyłącznie na wynajem i wyłącznie w ramach usługi IP TV na łączach stacjonarnych.  Dekodery te pracują pod systemem Android TV, stąd i aplikacje pod ten system są przygotowane.

Na temat przyszłych ofert/usług/aplikacji Orange milczy jak zaklęty, i wszelkie domysły po co i dla kogo i jakie właściwie ma plany są wyssane z palca. Dostępność w sklepie Googla trzeciej, testowej aplikacji może oznaczać cokolwiek, w tym plany wprowadzenia kolejnego dekodera. Nie wydaje mi się żeby Orange zdecydował się jednak zmienić zdanie i uwolnić usługę IP TV, umożliwiając korzystanie z niej na własnym sprzęcie (co było postulowane praktycznie od zawsze), ale kto wie. Natomiast być może będzie to jakaś nowa usługa, zbliżona do Orange TV GO, z podobnymi ograniczeniami programowymi.

Pożyjemy, zobaczymy.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 70
  • 274
  • 0

@j131   Na innym forum  niejaki pferd napisał, cytuje w oryginale ''potwierdzam, działa na google chromecast4k, mam pakiet Orange Love Mini a umowe przedłużałem w sierpniu, działa mi pakiet ten sam podstawy co w OrangeTvGo na smartfonie, mam tv sony android ale tam nie mogę apki zainstalowac bo niezgodana z urzadzeniem, szkoda mam zainstalowane Canal+ i PolsatBox, moim zdaniem OrangeTv jest najlepsza i najszybsza z nich i super sie nią steruje, a kanały szybko sie przełaczają ogolnie super" konie cytatu.

Czyli działa tylko dziwnym trafem zrobili to dla wybranych, testerów i co tam jeszcze. Mam nadzieję że w końcu udostępnią wszystkim chętnym. Fioletowi mają taką apkę, korzystam z niej obecnie dzięki uprzejmości rodziny. Mam wprawdzie ograniczenia dotyczące światłowodu, ale tylko kilka kanałów. Czekajmy. Stworzyli apkę Orange TV to nie po to żeby ograniczać. Skończą testy udostępnią dalej. Wprawdzie to temat dotyczący Aplle TV, ale problem ten sam.

• 6879
  • 28187
  • 226

Skoro w Mini, to raczej taka wersja GO na sterydach... Bardzo dziwne. Wystarczyłoby pozwolić aplikacji TV GO na wyświetlanie obrazu protokołem chromecast.... Nic by nie trzeba było testować.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 70
  • 274
  • 0

@j131 To wszystko wydaje mi się jest dziwne. Po co wypuszczać dwie aplikacje? Na smartfony i tablety inną, a na androida inną? Przecież to wszystko system android. Tak jak piszesz wystarczyłoby pozwolić instalować się na pozostałe urządzenia. Z tego co wyczytałem to raczej nie planują apki na WebOS(LG) i Tizen(Samsung). Za to androida ma wiele innych telewizorów(Sony, Xiaomi, Philips, Google Chromecast, TCL, Canal+Box 4K) Jest się o co bić. Myślę że w końcu zakończą testy i dopuszczą pozostałych do aplikacji. Mój Google TV 4K już czeka.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 900
  • 3759
  • 19

@janio1 Jest coś takiego jak model biznesowy. Orange ma taki a nie inny....