Jak skonfigurować odtwarzacz multimedialny TV przez Wifi?

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 15
  • 35
  • 1

@Samotnick @ketrasaArtur @Glut Zastosowałem się do Waszych rad, ale niestety nic nie pomogło ☹️

Jedynie nie wiem jak zmienić szyfrowanie z WP3 na WP2?

Wyskakuje mi taki komunikat jak na dołączonym zdjęciu. Niby sieć widzi, ale jednak się z nią nie łączy.

Dodam jeszcze, bo wcześniej zapomniałem napisać, że na innej sieci (od lokalnego operatora z którym umowa mi się kończy do końca czerwca) działa bez zarzutu.

Screenshot_2025-06-27-16-02-07-105_pl.orange.mojeorange-edit.jpgIMG_20250627_152405.jpgIMG_20250627_151648.jpg

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2648
  • 12559
  • 111

@Kitex Zmian w konfiguracji dokonuj po zalogowaniu do http://192.168.1.1

PS Próbowałeś podłączyć się do sieci Orange_Gosc?

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 922
  • 3496
  • 30

@Kitex  co Ci pokazuje jak rozwiniesz pozycję Android-1 ?

• 15
  • 35
  • 1

Udało się! Działa po wifi! Pogrzebałem trochę w ustawieniach odtwarzacza TV i spróbowałem się ponownie połączyć z siecią i... działa! Ale co pomogło sam nie wiem 😁

Dzięki wszystkim za poświęcony czas i wszystkie rady 👍

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7753
  • 31462
  • 257

Co to jest ten odtwarzacz? Pudełko do telewizora czy ma swój ekran? Pytam, bo ponoć GO ma niższy bitrate więc na duży ekran słabo się nadaje. Możesz to doprecyzować?

• 15
  • 35
  • 1

• 7753
  • 31462
  • 257

System operacyjny tego urządzenia to Android TV czy Android? Która wersja? Na Android TV 12 powinieneś używać aplikacji Orange TV, nie Orange TV GO...
Bardzo potrzebujemy precyzyjnych informacji, bo po ostatnich zmianach oferty panuje duży szum informacyjny.

• 15
  • 35
  • 1

System operacyjny to Android TV 11. 

Używam tego odtwarzacza do korzystania z aplikacji Orange TV.

Aplikacja Orange TV służy do oglądania telewizji na telewizorze, natomiast aplikacja Orange TV Go służy do oglądania telewizji na urządzeniach mobilnych.

• 7753
  • 31462
  • 257

OK, to by się zgadzało. Czyli masz "nową" usługę TV, z dekoderem Multi ciągnącym sygnał przez multicast, i apkę Orange TV na przystawce, która działa jednocześnie. Taki nieoficjalny multiroom (którego w tej ofercie nie ma).
A mógłby Cię prosić o sprawdzenie jednego drobiazgu? Czy sygnał na obu urządzeniach jest synchroniczny czy na jednym jest wcześniej a na drugim później? Tzn. kiedy na obu idzie ten sam program - czy da się uchwycić gdzie jest to samo wyświetlane wcześniej?

• 15
  • 35
  • 1

@j131 Sygnał nie jest synchroniczny. Na telewizorze z dekoderem obraz jest wcześniej o ok. 30 sekund (nawet nie wiedziałem, że jest aż tak duża różnica!) niż na telewizorze z przystawką.