IWU 200 - problem z nowym tv

ROZWIĄZANE

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Cześć,

przyszedł mi w piątek nowy tv samsunga qe77s95f. Niestety po podłączeniu do niego dekodera iwu 200 pojawia się tylko logo orange, trwa uruchamianie i obraz znika, telewizor zgłasza brak sygnału. Próbowałem 3 różnych kabli, różnych portów hdmi, nic nie działa. Dodam, że dekoder działa normalnie na starym qledzie, a wszystko inne jak ps5, pc czy soundbar działają bez problemu z nowym tv.

Dekoder do wymiany na nowszy ?

Z góry dzięki za pomoc.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Jeśli dekoder działa na starym TV to pewnie ma zapamiętaną jego rozdzielczość. Z nowym pewnie się nie może dogadać. Spróbuj, może najpierw na starym TV, wejść w menu serwisowe dekodera (D-C-D na pilocie) i zmienić rozdzielczość - albo na auto, jeśli było coś wybrane, albo na taką jaką jesteś pewien że ten nowy TV zaakceptuje. Potem zapisz zmiany, powyłączaj, i spróbuj ponownie z nowym TV.
Nowszy dekoder to pomysł taki sobie. Jest tylko jeden, androidowy, na którego są nadal skargi, głównie dotyczące CEC i dźwięku (soundbar...).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35090
  • 293

Jeśli dekoder działa na starym TV to pewnie ma zapamiętaną jego rozdzielczość. Z nowym pewnie się nie może dogadać. Spróbuj, może najpierw na starym TV, wejść w menu serwisowe dekodera (D-C-D na pilocie) i zmienić rozdzielczość - albo na auto, jeśli było coś wybrane, albo na taką jaką jesteś pewien że ten nowy TV zaakceptuje. Potem zapisz zmiany, powyłączaj, i spróbuj ponownie z nowym TV.
Nowszy dekoder to pomysł taki sobie. Jest tylko jeden, androidowy, na którego są nadal skargi, głównie dotyczące CEC i dźwięku (soundbar...).

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 2
  • 4
  • 0

Spróbuję, chociaż rozdzielczość jest ta sama. Tu i tu 4k.

EDIT. Działa, zresetowałem go do ustawień fabrycznych na starym tv, podłaczyłem do nowego i działa.

Dzięki za pomoc.