- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox smart wifi i dwa dekodery
Szukałem konkretnej odpowiedzi i nie znalazłem.
Mam dwupoziomowe mieszkanie i na ta chwilę uzywam dwóch roznych usług. Canal plus satelitarnie z multi roomem oraz orange swiatlowod ze smartwifi. Ze wzgledu na wysokie koszty chce te uslugi polaczyc. Mój zamysł biorac pod uwagę obecne warunki techniczne:
Na gorze modem funbox polaczony przez wifi do dekodera dodatkowego
Na dole smart wifi box (predkosc dochodząca 100/60 mbps) do niego podłączylbym dekoder główny przewodem. Na dole mam możliwość podprowadzenia kabla rj a na gorze niestety nie bo cale po remoncie(zapomnialem i dalem ciała) Predkosc światła na ta chwile 600mb. Znalazlem w instrukcjach ze przez wifi moze byc tylko jeden dekoder a reszta musi byc kablem. Czy podlaczenie przewodu do wzmacniacza smart wifi dla ukladu bedzie tym samym co podlaczenie do funboxa? Czy takie coś ma szanse zadziałać i bedzie stabilnie? Dziekuje za zainteresowanie tematem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@A_da_M połączenie dwóch dekoderów przed SWB , gdzie jeden będzie podłączony ze SWB kablem, a drugi po wifi jest normalne i powinno bez problemu zadziałać. Ważne, aby połączenie modem-SWB było stabilne i szybkie . To sptawdzisz aplikacji, lub robiąc testy prędkości za SWB
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok, tak jak wspominałem tylko jeden z nich byłby podlaczony do SWB kabelkiem a drugi w mieszkaniu wyzej przez wifi do funboxa stojacego 3m obok. Czy orange zaleca jakies minimalne prędkości dla tv w 4k? Czy to wydajace sie stabilne 100mbps powinno w teorii wystarczyc?