- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fun box 6 1gb/s podłączenie tv icu 100 do portów Lan
A to nie działa tak, że IPTV jest tagged i dekoder robi sobie sam Untaga? Jeżeli tak to możesz puścić przez Switch, bo to nic nie zmienia. To tak jakbyś zrobił trunka. A co do samego switcha to on działa na L2 , czyli niczego
nie routuje, więc opóźnień w tak małej sieci nie uświadczysz. Ja mam chyba z 10 switchy w domu i kilka w kaskadzie i że tak powiem wszystko gra 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Rekomendacja jest do fun box 6 🙂 ale skoro może być też do switcha to dobrze wiedzieć 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba to aluzja do osób, które chcą osiągnąć więcej dla samego osiągnięcia większej prędkości .
Tak bez powodu i konkretnego zastosowania.
Czymże różni się net odbierany z prędkością 750Mb/ sek od tego odbieranego z prędkością 859Mb/ sek w użytkowaniu? Przy tych prędkościach niczym.... zauważalnym dla zwykłego konsumenta. No, chyba, że sąsiad ma 900 😂
Pamiętaj że switch switchowi nierówny...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 No może i racja 🙂 nawet 100 mb/s na wifi 🙂 jak masz i coś pobierasz z smartfona to jest to szybko 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba skoro masz sprzęt i możliwość, to zawsze możesz sobie sprawdzić prędkości przy bezpośrednim podłączeniu do FB jak o do switch-a. Porównasz zasięg i osiągi i dobierzesz sobie najlepszą konfigurację sieci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba Ja zadałem pytanie, czy tak to działa:) Jak ktoś, kto ma TV to potwierdzi czy moje myślenie jest okay. Ja nawet nie wiem, jak wygląda dekoder Orange:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Przetestuję 🙂 ale te 700 mb/s jak na łącze 1 gb/s 🙂 jest bardzo dobrym wynikiem 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 Ja mam ten switch ten 🙂 https://www.tp-link.com/pl/home-networking/soho-switch/tl-sg1005d/
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba warto też rozeznać sytuację, jak u ciebie wygląda zagęszczenie sieci WiFi od sąsiadów, aby nie zakłócali Twojej, bo to też ma wpływ na osiągi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Wiem o tym tylko w fun box 6 mogę zmienić kanały a w swb6 nie mogę bo jest zacienione to pole jak to odblokować?