Extra TV bez dekoderów w kilku pokojach

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 363
  • 1354
  • 8

@Glut Nie chcę wchodzić w polemikę, ale nie odbierzesz telewizji od Orange w aplikacji Orange TV bez światłowodu Orange. Owszem aplikację mobilną Orange TV Go można odbierać na każdym internecie, ale tylko na urządzenia mobilne smartfon, tablet, komputer przez stronę internetową. Orange TV tylko na telewizorze lub boxie z Androidem lub Google TV i tylko na światłowodzie Orange. Chyba mam rację? Od dawna wiemy że to są dwie różne aplikacje.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2654
  • 12505
  • 77

@janio1  ale tu nie chodzi o aplikacje tylko o to, że napisałeś, " musi być światłowód". Musi być internet od Orange, również może, być mobilny:

Screenshot_2026-08-25-10-03-57-325_pl.orange.mojeorange.jpg

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 363
  • 1354
  • 8

@Glut Tak mi się wydawało, że telewizji przez aplikację Orange TV nie odbierzemy inaczej tylko przez światłowód oraz na umowie ze Start TV. Być może na internecie mobilnym też? Tak dokładnie nie ślędzę propozycji pomarańczowych. Myślę że kolega pytał raczej o Extra TV i światłowód chociaż nie napisał jaką ma umowę. Chyba z naszych wpisów połapie się o co chodzi.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10076
  • 42467
  • 349

@Glutnapisał(-a)

@janio1  wiem o co pyta, mieszasz pojęcia. Możma mieć Orange TV za równo na internecie mobilnym jak i światłowodzie. A aplikacja określa  tylko rodzaj odbiornika nie medium.

Otóż nie. Na internecie mobilnym dostępu do apki OrangeTV nie ma, jest tylko dostęp do apki OrangeTV Go. To jest bardziej zagmatwane niż ci się wydaje.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3214
  • 15680
  • 142

Zrzut ekranu 2026-08-25 123023.jpg

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 486
  • 2420
  • 42

Oczywiście, że jest Extra TV, jak widać na załączonych obrazkach 😉

Takie z Orange TV na android TV.

Ale ma pewne ograniczenia.

Pakiet tv jest uboższy 179 vs 230 na ftth.

Brak możliwości dzierżawy, konieczny własny sprzęt.

Brak Multiroom, czy też VOD.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 10076
  • 42467
  • 349

OK, skoro tak to pewnie macie rację a ja się mylę. To się zmienia jak w kalejdoskopie. Na pewno nie ma na łączach mobilnych dostępu do sygnału multicast, pewnie dlatego brak możliwości wypożyczenia dekodera. Apka faktycznie powinna działać, mój błąd.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 32
  • 48
  • 1

Moim zdaniem jest za dużo w tym wszystkim zamącone, namieszane, nieczytelne to wszystko, za dużo procedur, że nawet pracownicy na infolinii często nie widzą i mylą się, zagmatwane, to wymaga prostoty !

Dwie różne aplikacje i nazwy, różne działania, różne ilości kanałów, nie ma to sensu, każdy się gubi !.

Zdanie moje jest takie, że powinna być jedna nazwa aplikacji dla wszystkich urządzeń łącznie z boxami, telewizorami, itd. np. proste OrangeTV, wszystko w jednym jak aplikacja MagentaTV, PolsatBoxGo czy inne..

Aplikacja powinna mieć tą samą ilość kanałów wszędzie, jeżeli jakaś stacja nie ma licencji lub nie chce nadawać przez internet to jej nie dodawać, internet jest teraz podstawowym medium nadawania kanałów, całość ramówki każdego kanału powinna być dostępna przez internet na terenie całej EU na wszelkich urządzeniach mobilnych i aplikacjach Orange.

Multiroomy na aplikacjach na telewizory nie powinny być płatne, płatne powinny być tylko na wynajętych dekoderach  - 20 zł razem z wynajęciem dekodera jak teraz, tak samo ma większość konkurencji m.in. T-Mobile. Dowolna ilość zmiany urządzeń w miesiącu i możliwość ich anulacji przez panel klienta Orange, a nie tak jak teraz że usuwać można tylko urządzenia mobilne, a telewizory tylko przez infolinię i połowa osób nie wie jak to zrobić.

Dodać obsługę pozostałych smart TV jak vidaa (chińskie marki), webOS (LG), Titan (Philips) i innych tak jak ma Orange we Francji od wielu lat, tak jak mają pozostali operatorzy w Polsce.

Pakiet płatnych kanałów w przypadku dodawania nowych kanałów powinien umożliwiać do nich dostęp, a nie blokować ich dostęp dopóki nie aneksuje się umowy (nowe kanały powinny być dostępne dla starych umów, a aneks dopiero po zakończeniu starej umowy).