Dopisanie dodatkowego multiroom 4k duo do istniejącej oferty.

ROZWIĄZANE

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 31
  • 0

Cześć, mam pewien problem, zaczynając to posiadam pakiet extra tv i dekoder glowny 4k multi oraz jeden multiroom iwu200.

Chciałem poprzez aplikację mój orange dobrać drugi multiroom, jednak z automatu wskakuje mi iwu200 i gdy wybieram dekoder 4k duo to nie moge odznaczyć tego pierwszego..

Czyli tak jakby 4k duo zawsze szedł w parze z dekoderem iwu200, co daje łącznie 3 multiroomy.

Na czacie doradca zaproponował opcję dopisania tylko dekodera 4k duo, jednak po czasie stwierdził, że ma problem ze skompletowaniem zamówienia. Dlaczego tak się dzieje?  

IMG_5592.jpeg
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2424
  • 7558
  • 239

Ten IWU 200 to jest ten co masz obecnie - pisze multiroom 1, dobierasz duo jako multiroom 2. Wiec będziesz miał łącznie trzy dekodery.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2424
  • 7558
  • 239

Ten IWU 200 to jest ten co masz obecnie - pisze multiroom 1, dobierasz duo jako multiroom 2. Wiec będziesz miał łącznie trzy dekodery.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9640
  • 39932
  • 330

Musisz brać Duo? Będziesz miał na nim prawie pół minuty opóźnienia w stosunku do tego co masz na IWU200 i Multi 4k. 

Duo to to samo co apka, tyle że wynajmujesz Android TV box od Operatora, zamiast kupić swój (albo zainstalować apkę bezpośrednio na posiadanym sprzęcie). W obu przypadkach transmisja IP TV idzie do nich uncastem, ze znaczącym opóźnieniem w stosunku do sygnału multicast z którego korzystają dekodery IWU200 i Multi 4k (a także ICU100).

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16162
  • 67265
  • 869

@mnovaczyyk  to niestety szablon...takie podstawia system jakie może...nie obejdziesz od razu.

Jak już będziesz używać Multiroom, to zgłoś niekompatybilność dekodera multicastowego i powinni wydać Duo 

Powołać się trzeba na konkretny problem i potrzebę, a awaryjnie wszystko można załatwić.

Musisz mieć jednak powód....

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 17
  • 31
  • 0

@Arti_Kn_Pl napisał(-a)

Masz rację, trochę wprowadza to w błąd ale jest tak jak mówisz. Dzięki