- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy w Orange istnieje jeszcze telewizja satelitarna?
@Januszbbanapisał(-a)@Arti_Kn_Pl Rozumiem a orange ma podpisaną umowę z canal plus co do tv.? A w samej ofercie canal plus można mieć tylko tv satelitarną bez internetu?
W C+ tak, ale tekiej umowy w Orange nie zawrzesz,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluesmanniakinapisał(-a)
@atlas_cudownapisał(-a)Chyba to jest nieuniknione. Wykorzystanie światłowodu jest dużo tańsze, niż satelita. A i brak konieczności wieszania anteny na dachu też ma same plusy.
Kochanieńki, ja prędzej emerytury doczekam niż światłowodu a mieszkam 10 km od Olsztyna... Tylko satelita 🙂
Spokojnie. Jeszcze długi czas do całkowitej rezygnacji z sat. Na początku część kontentu może zostać przerzucona na Internet, ze względu na piractwo. Np wydarzenia sportowe w 4K nie będą dostępne. Z Sat jest taki problem, że kilka dni po wymianie kart, zostają zabezpieczenia złamane. Tak jest od zawsze...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dlatego ostatnio między innymi Platforma Canal+ ogranicza dostęp do pakietu z Ligą Mistrzów do dekoderów z podłączeniem do internetu 🙂
Ale też należy pamiętać, że satelita to ograniczenia nadawcy. Wystrzał sygnału na satelitę kosztuje, pojemność ograniczona. Dostęp online daje nowe możliwości, jak chociażby równoległą transmisję meczów Ligi Mistrzów na 18 kanałach Canal+ Extra. Eleven Sports od pewnego czasu też testuje dodatkowe transmisje online w swojej aplikacji. Eurosport na czas igrzysk jedynie online oferował pełny dostęp do trasmisji. Co było przyznam było fajne, bo w Max można było oglądać to co interesowało i kiedy miało się czas.
I taka będzie przyszłość. Nie bez powodu wielu operatorów kablowych zmierza w kierunku IPTV/OTT. Więcej możliwości dla widza. Co nie zmienia faktu, że tradycyjna kablówka (DVB-C) była stabilniejsza, bez zamulania. Nawet awaria internetu nie powodowała braku sygnału telewizyjnego, no chyba że wywaliło całą sieć.
Zawsze będą miejsca z "białymi plamami" i dla nich będzie satelita. Ale z drugiej strony platformy sat zapewne dostrzegają, że do coraz mniejszych miejsc docierają sieci światłowodowe. I wtedy sama satelita już niekoniecznie jest atrakcyjna, gdy ktoś korzysta z netu w pakiecie z TV, lub też rezygnuje z tradycyjnej telewizji na rzecz szybszego netu i korzysta ze streamingu (bez dekodera).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
IPTV/OTT jako telewizja jestem jak najbardziej za.
Z tym, że jakość często nie nadążą za "żyletą" oferowaną w aplikacjach internetowych oferujących filmy, seriale
Szczęściarze ci, którzy mają dostęp do operatorów oferujących jakość źródłową od nadawców, najmniej skompresowaną.
Romans Orange z Canal+? Byłbym zainteresowany takim rozwojem sytuacji. 🙂
Oby do grudnia się jakoś "dogadali".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co do oferty programowej IP TV w O, to oczywiście pozostawia ona wiele do życzenia, ale nasze tu spekulacje tego nie zmienią. Prawdę mówiąc ani mnie to grzeje ani ziębi, mam co robić, a nawet jeśli najdzie mnie ochota to i pooglądać na TV, bez niczyjej łaski. Tak że z mojego punktu widzenia brak kanałów C+ w ofercie O nie uwiera mnie, i jeśli kogoś może uwierać to jedynie O, IMHO.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy uwiera? Kilka lat temu, dostęp do treści Canal+ czy HBO uwarunkowany był posiadaniem usługi/dekodera płatnej telewizji. Obecnie pakiety premium można oglądać online bez udziału operatora, dlatego brak Canal+ w Orange, chyba jakoś za bardzo nie szkodzi. Ktoś kto posiada IPTV w Orange, ma też dostęp do internetu, więc jak bardzo chce Canal+ online ogarnie we własnym zakresie 😎
Jasne, zawsze lepszy jest większy wybór. Dla niektórych odbiór pakietu w dekoderze czy opłata w jednym rachunku to wygoda. Ale dziś, w dobie internetu, brak kanałów u operatora nie powoduje braku dostępu z innych źródeł. Rośnie liczba użytkowników telewizji w Orange, więc chyba ludzie dają sobie radę bez C+.
I czasy się zmieniają. Co z tego, że operatorzy płatnej telewizji oferują pakiet kanałów Eleven Sports, gdy coraz więcej dodatkowych transmisji nadawca pokazuje tylko online. Za chwilę się okaże, że pełny dostęp do oferty gwarantuje ich apka a nie pakiet TV w dekoderze. Czyli bez internetu się nie obejdzie, tak czy siak. Nawet jeśli na balkonie wisi satelita.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sęk w tym, aby płacić za co uważa się za najlepsze na obecną chwilę. Premium telewizja(sport LM, PL, Ektraklasa) to Canal+ telewizja sat/usługa online, do tego internet z prawdziwym światłowodem od Orange = jeden wspólny rachunek.
Taka opcja jak najbardziej do rozważenia.
*w 2023 r uśredniona kwota za ówczesną pełną paczkę C+ w Orange ok 40 zł była bardzo zachęcająca , a sama w sobie wartość dodaną stanowiła usługa online i za jakość tam oferowaną bardzo ją sobie nadal chwalę.
Tylko dzięki tej promocji wygrał Orange z ofertą sat C+.
Z Canal+ nie zamierzam rezygnować. Prędzej z telewizyjnej usługi od O.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po zmianach pakietyzacji (Canal+ Seriale i Filmy / Canal+ Super Sport) ceny nowych pakietów u operatorów płatnej TV są praktycznie tożsame z tymi co w Canal+ Online. Kiedyś były lepsze czasy, bo u operatorów były zdecydowanie lepsze oferty na pakiet Canal+. Widocznie zmienili strategię i ujednolicają cenę.
Często Canal+ Online robi specjalne promki, jak przy okazji gal KSW. I można wyhaczyć niektóre pakiety nawet 50 proc. taniej.
Jeszcze inna sytuacja jest w ofercie satelitarnej Canal+ (z dostępem online), bo u siebie utrzymują jeszcze pakiet Canal+ (czyli full opcja bez Super Sport). A ceny pakietów u siebie też często mają promocyjne. Minusem jest podpisanie umowy na dwa lata. Sam obecnie korzystam z oferty satelitarnej Canal+, ale nie mam satelity wiec odbieram tylko w ramach Canal+ online dla abonentów. Obecnie za Entry+ z Canal+ (bez Super Sport) płacę 35. Takiej ceny za Canal+ z Ekstraklasą, Ekstraligą i wybranymi meczami LM i PL nie ma żaden operator. Akurat nie mam jakieś fazy na sport, ale dokupienie opcji Super Sport do Canal+ (+20 zł), też wychodzi taniej niż bezpośrednia oferta.
Generalnie taki trip, jeśli np. wasi rodzice korzystają z satelitarnej Platformy Canal+ to automatycznie mają dostęp do Canal+ online dla abonentów. Zawsze mogą Wam użyć dostęp do oferty internetowej 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja korzystam z IPTV od Orange i ciągnę umowę na Polsat Box od kilkunastu lat (rodzice korzystają z satki) , zatem wystarczy jak u siebie mam dodatkowo dostęp do Polsat Box GO.
Paradoks, że satelitarni są pod pewnymi względami nowocześniejsi i wygodniejsi od Orange, bo oferują aplikacje telewizyjne na systemy Smart w telewizorach i apki na przystawki internetowe. O module CI+ też możemy na razie zapomnieć. 😉
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »