Czy nadal dostępny jest darmowy multiroom w postaci aplikacji Orange TV?

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 100
  • 284
  • 3

Dalej działa w ten sposób, że na pierwszym TV dekoder, a na drugi m w tym samym czasie aplikacja? Wiem, że wcześniej tak działało, ale wskoczył już multiroom do światłowodu i szkoda płacić kolejne 15 zł. Przeglądam ofertę, bo na dniach będę miał możliwość instalacji światłowodu 

Screenshot_20250903_144149_Samsung Internet.jpgScreenshot_20250903_144121_Samsung Internet.jpg

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

Wszedł multiroom przy TV Extra lub TV na Start płatny 15 zł na apce lub 15 zł + 5 za dekoder czyli 20 zł z dekoderem
w Love 4U pozostaje po staremu dekoder. multiroom 10 zł + 5 zł

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

• 100
  • 284
  • 3

Akurat pokazujesz coś innego, w tym multiroomie są dostępne tylko 2 dekodery: 4K i 4K Stream, a jeszcze niedawno było tak, że mogłeś wziąć dekoder plus aplikacja działała na drugim urządzeniu bez wykupywania multiroomu

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

@MarcinKetrzynnapisał(-a)

Akurat pokazujesz coś innego, w tym multiroomie są dostępne tylko 2 dekodery: 4K i 4K Stream, a jeszcze niedawno było tak, że mogłeś wziąć dekoder plus aplikacja działała na drugim urządzeniu bez wykupywania multiroomu

Tego chyba nie wie nikt. Jesteś pierwszym klientem pokazującym na forum że do nowej umowy można mieć i aplikację na Android TV i klasyczne dekodery (w tym nawet dekoder 4k Stream, którego Orange nie oferował już od dobrych paru miesięcy nikomu). Wygląda na to że "darmowy" multiroom się skończył, ale możesz to przecież sprawdzić. Jeśli coś nie będzie tak jak chcesz, multiroom zawsze możesz do oferty dodać, bez zobowiązań.

• 100
  • 284
  • 3

Właśnie wczoraj to dopiero zobaczyłem, a zaglądam od paru dni czy będzie multiroom i widzę, że już oficjalnie jest. 

Jeśli mogę tu to taka ciekawostka - sprawdzałem czy mam możliwość instalacji światłowodu przez wpisywanie swojego adresu, adres domu, numer budynku 7. Wcześniej szło bez problemu, a wczoraj zauważyłem, że muszę wpisać numer lokalu. Czy może to być przez to, że jak ŚI kładł światłowody to poszedłem rozmawiać z kierownikiem, że nasz dom to dwie oddzielne działki itp, czy mogą położyć dwa oddzielne światłowody (co dziwne położyli 😳) i u nich w systemie widnieje podział? 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@MarcinKetrzynnapisał(-a)

Właśnie wczoraj to dopiero zobaczyłem, a zaglądam od paru dni czy będzie multiroom i widzę, że już oficjalnie jest. 

Jeśli mogę tu to taka ciekawostka - sprawdzałem czy mam możliwość instalacji światłowodu przez wpisywanie swojego adresu, adres domu, numer budynku 7. Wcześniej szło bez problemu, a wczoraj zauważyłem, że muszę wpisać numer lokalu. Czy może to być przez to, że jak ŚI kładł światłowody to poszedłem rozmawiać z kierownikiem, że nasz dom to dwie oddzielne działki itp, czy mogą położyć dwa oddzielne światłowody (co dziwne położyli 😳) i u nich w systemie widnieje podział? 

@MarcinKetrzyn  tak w systemie widnieje podział.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 29
  • 116
  • 1

"Od 1 października 2025 roku usługa Start TV będzie działać na jednym telewizorze, w wersji z dekoderem.
Dotychczas testowo udostępnialiśmy możliwość korzystania z niej zarówno przez dekoder jak i w aplikacji Orange TV. Dzięki temu mogli Państwo oglądać treści telewizyjne na dwóch telewizorach."

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

Wszedł multiroom przy TV Extra lub TV na Start płatny 15 zł na apce lub 15 zł + 5 za dekoder czyli 20 zł z dekoderem
w Love 4U pozostaje po staremu dekoder. multiroom 10 zł + 5 zł

• 100
  • 284
  • 3

Pisałem o tym 2 tygodnie temu 🙃