- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy może mi ktoś udostępnić wersję 1.1.55.8-b aplikacji Orange TV
to ja może podsumuję:
1. zacząłem temat z czystej ciekawości dlaczego nie działa poprawnie na sticku (skoro działa na telefonie ) ( i uprzedzając tak "dotarło" do mnie czemu ) aplikacja dodatek do mojego abonamentu telefonicznego opisany przez operatora w ten sposób : "Możesz oglądać na smartfonie, tablecie lub laptopie, jednocześnie nawet na trzech ekranach .Dostęp do usługi w każdym miejscu w zasięgu sieci komórkowej lub Wi-Fi, w Polsce i całej UE .Oglądaj w Orange TV Go – aplikacji dla systemów Android i iOS lub poprzez przeglądarkę internetową na https://tvgo.orange.pl "
2. W praktyce dostęp to tych kilku podstawowych kanałów dostępnych dla mnie poprzez orange tv go jest mi raczej zbędny (patrz punk 1)
3. jakbym jednak bardzo chciał mogę mieć dostęp na sticku przez przeglądarkę albo mirror z telefonu
4. dalej uważam że sensowniejsze byłoby licencjonowanie poprzez inny zakres kanałów i ich jakość (oddzielna aplikacja IP TV) i pozostawienie możliwości działania wersji go w takim zakresie jak na telefonie również na sticku a nie sztuczne utrudnienie korzystania .
5. może w ramach ćwiczenia w wolnej chwili zrobię (albo AI zrobi 🙂 aplikację na android TV o podobnej funkcjonalności do orange TV go łączącą się z serwisem poprzez web ale z przyjaźniejszym interfejsem od przeglądarki
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
5. Możesz oczywiście zrobić sobie swoją przeglądarkę. Zapewne użyjesz chromium i lub webview2 i będzie to działać bo to dalej będzie przeglądarka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgadza się tak właśnie sytuacja wygląda. Jeszcze raz: Orange nie podziela twojego poglądu że lepiej byłoby gdyby GO dało się oglądać na dużym ekranie w prosty sposób. Tak jak masz w umowie: GO jest po to żeby dało się oglądać na telefonie tablecie lub laptopie, ale NIE na telewizorze. Specyficznie grillowalem o to na którymś AMA czy zlocie. Zawsze dostawałem odpowiedź że to jest specjalnie tak skonstruowane. BTW: jesteś pewien że przez mirroring będzie działać? Bo przez cast na pewno nie działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
mirroring u mnie działa z telefonu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ludekxxx A to ciekawe że mirroring u ciebie działa z telefonu. Ja próbowałem kiedyż rzucić na duży ekran ze smartfona i niestety czarny obraz. Jeszcze jedno. Z jakiej przeglądarki korzystasz na sticku? Kiedy nie miałem możliwości korzystania z aplikacji Orange TV też wykorzystywałem przeglądarkę i adres tvgo.orange.pl. Używałem do tego jedynej przeglądarki która udostępnia odbiór przez stronę to jest "OPEN BROWSER". Próbowałem na innych, ale odsyłały mnie do aplikacji. Nawigacja po menu nie wygodna, ale jakoś dawałem sobie radę. Obecnie już nie potrzebuję.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Różnych Przeglądarek jeszcze nie testowałem odpaliłem pierwszą która mi się pojawiła w sklepie
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.internet.tvbrowser
Zmieniłem tylko w jej ustawieniach na tryb desktop bo inaczej faktycznie odsyła do aplikacji
Mirror zadziałał z kolei za którymś razem w sumie nie wiem dlaczego zmieniałem coś w ustawieniach aplikacji Miracast na sticku
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kanały które mam dostępne przez go (1,2 , TVN,Polsat i pozostały chlam) i tak nie są w jakieś super jakości to co widzę przez przeglądarkę specjalnie nie odbiega jakością od tego co łapie z powietrza i jakość jest jak najbardziej akceptowalna
Tak jak pisałem wcześniej, nie używam tego w domu mogę czasem potrzebować np będąc za granicą w hotelu włożyć sticka (nie ma tam zazwyczaj topowych telewizorow ale HDMI raczej mają) włączyć polski kanał z meczem (oczywiście wiem że też jest na to wiele innych sposobów)
Także cały ten wątek to głównie zabawa/ćwiczenie -zrobić tak żeby działało a nie wynik jakiejś strasznej potrzeby
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ludekxxx równie dobrze można odpalić sobie ten mecz na laptopie, tablecie, lub telefonie, bez kombinowania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dzięki za cenną podpowiedź 😉
nie jeżdżę z laptopem/padem wolę oglądać mecze/filmy na 50' niż na 6' i po to kupiłem sticka
ale ponownie odsyłam do ostatniego zdania poprzedniego posta orange tv go jest mi najmniej potrzebne do szczęścia to tylko ćwiczenie