Czy aplikacja Orange TV będzie działać na przystawce z czystym Androidem?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 52
  • 135
  • 0

Niestety mam Hisense i tam nie ma takej opcji, ale kiedys próbowałem na przystawce z czystym androidem i tez pisało, że nie ma takiej mozliwości. Czy teraz cos się zmienilo ??

*Post wydzielony z tematu "Aplikacja Orange TV jest już dostępna na telewizorach Samsung" - moderator Wojciech.

11 ODPOW. 11

• 52
  • 135
  • 0

No i jest problem na laptopie moge ogladac, na smartfonie też, a mam przystawkę z Androidem 14 jest aplikacja ,  zainstalowalem i wyskakuje - usluga nie jest zarejestrowana. Gosc z dzialu technicznego nie mogl poradzic i wyslal reklamacje do informatyków - mam czekac do 36h na telefon.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4507
  • 22631
  • 104

Prawdopodobnie nie masz w ogóle dostępu do aplikacji. Na kompie i telefonie korzystamy z Orange TV GO, a na telewizorze z Orange TV. To dwie, różne aplikacje. 

• 52
  • 135
  • 0

@atlas_cudow Czyli myślisz, ze na przystawce tego nie da się właczyć, mimo, że jest aplikacja ?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 360
  • 1336
  • 7

@kamet68  Prawdopodobnie u ciebie jest dwie sprawy do rozwiązania. Umowa, zależy jaką masz? Powinna być ze Start TV. Druga rzecz, jeśli masz umowę to żeby odbierać przez aplikację Orange TV a masz już dekoder należy wykupić Multiroom za 15 zł. Orange TV Go to aplikacja mobilna na smartfony, tablety i strona internetowa. Nie mylić tych dwóch aplikacji.

• 52
  • 135
  • 0

@janio1 zaczekam na odpowiedź informatyków, bo nie chce mi się płacic  Multiroom za 15 zł po to żeby tylko sprawdzić, pewnie masz racje , ale przystawka podłaczona do FB 10 kablem, streamingi dzialają a to nie. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 360
  • 1336
  • 7

@kamet68  Można to sprawdzić inaczej. Trzeba wejść w aplikację Mój Orange-Zarządzaj-Dostępy i kody-TV mobilna i Start TV i tam jeśli jest dostępna to będzie aktywna nazwa użytkownika i kod poufny oraz nr usługi. Z zasady gdy to wszystko gra to aplikacja automatycznie powinna się otworzyć. Ona rozpoznaje nr twojego światłowodu. Płacić nie trzeba jeśli nie masz dekodera tylko chcesz przez aplikację.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16311
  • 68268
  • 880

@kamet68  nie bedzie działać

Przystawka do TV jest traktowana jak odbiornik stacjonarny i TV przeznaczone do odbiorników mobilnych ( komórki, tablety) niestety nie zadziała 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4507
  • 22631
  • 104

@kamet68napisał(-a)

@atlas_cudow Czyli myślisz, ze na przystawce tego nie da się właczyć, mimo, że jest aplikacja ?

Aplikacja w wersji GO nie jest przeznaczona na telewizor i przystawki. Wersja GO jest tylko na telefony i przeglądarki. Aby sprawdzić , czy masz  w ofercie Orange TV, możesz po prostu wejść  w aplikację Mój Orange, następnie Internet Domowy / Biurowy ->  Przewinąć do sekcji Pakiety. 

Jeżeli masz Start TV to znaczy, że apka Orange TV musi działać. Jeżeli nie masz, to nie będzie działać. 

Screenshot_20260909-102425.png

• 52
  • 135
  • 0

Mam Start TV właczony teraz sprawdziłem.