- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Co przyniesie Telewizja Orange w IP w 2026 roku?
@Luki555napisał(-a)...
może oferować komuś swoje oferty przez internet orange i mieć tv tej firmy a i internet orange I zapewne na odwrót
...
Netia świadczy usługę TV w modelu OTT, więc oczywiste jest że może ją oferować na czyich łączach dusza zapragnie. Natomiast Orange świadczy TYLKO usługę IP TV, NIE OTT (z wyjątkiem TV mobilnej i TV GO, które są OTT, ale nie o nich była mowa).
NIE DA SIĘ pogodzić modelu IP TV ze świadczeniem usługi na czyichś innych łączach, z definicji.
Więc "zapewne na odwrót" nie tylko nie jest pewne, ale jest IMHO niemożliwe, nie bez bardzo specyficznych rozwiązań sieciowych typu VPN/tunel.
Podaj choć jeden link do tych rewelacji na które się powołujesz, bo moim zdaniem albo czegoś nie doczytałeś albo nie zrozumiałeś (jak w tym cytowanym przykładzie).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Netia ma IPTV jako streaming - Polsat Box ma OTT telewizję. Można zobaczyć po ilości kanałów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na stronie netii w ich artykule nie było tego określenia dopisanego OTT tylko ogólnie że IPTV więc może dlatego tak się zasugerowałem że będzie. A te informacje które zamieściłem są po prostu zbyt ogólne.
Najlepiej żeby ekspert który odpowiadał na to pytanie doprecyzował i wyjaśnił bardziej szczegółowo skoro napisał że można bo tylko wtedy wszystko będzie jasne co miał na myśli.
Jeżeli namieszałem przez to, to przepraszam. To co podawałem to nie miało być wprowadzaniem kogoś w błąd. A informacje podane przez konkurencję są poprostu niedoprecyzowane w tej kwestii poruszonej i które podałem z ich strony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W tym sensie nawet IP TV na Apce Orange, jest IP TV. Ale mogłaby łatwo stać się OTT, gdyby Orange na to pozwolił: to jest istota tego pytania i tej odpowiedzi, jakiej udzielił ekspert. Bardzo ciekaw jestem zweryfikowania tej konkretnie informacji, ponieważ możliwość odbioru TV od Orange na obcych łączach dawałaby możliwość korzystania z TV przez apkę także na łączach Orange - bo niby czemu akurat te miałyby być wykluczone (umowę może zawrzeć inna osoba, pod innym adresem).
Natomiast co ze swoją ofertą TV robi konkurencja to mnie specjalnie nie interesuje, bo ani nie wiem nic o technologii jakiej używają, ani nie mam do tego sygnału dostępu. Nikt też nigdy na tym forum nie przyznał się do korzystania z IP TV Orange na łączach Netii (czy innego operatora). Natomiast odwrotnie, to i owszem, oczywiście tak. Tylko nie o tym jest pytanie i odpowiedź na nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Konkurencja oferuje ABC w jakości HD?
Expert zapewniał, że dają sygnał w możliwie najlepszej jakości.
Moje pytanie o konto HBO Premium na nieokreślonym zostało zignorowane.
Technicy nie oglądają jak wygląda faktycznie jakość oferty?
"Nie możemy udostępniać informacji odnośnie bitrate. Zgodnie z deklaracjami nadawcy kanał jest nadawany w jakości HD".
😀Studiomed HaDe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie ma co się dziwić większość odpowiedzi było wymijających, część nie doprecyzowanych żeby było wiadomo o co dokładnie chodzi a tam gdzie nie było odpowiedzi mimo wszystko po czasie też mogli coś napisać żeby nie było pytań beż odpowiedzi pozostawionych.
Jednym słowem niczego AMA nie wniosło zwłaszcza na pytania nie związane o jakiś kanał tutaj mogli bardziej się postarać zwłaszcza że w takich pytaniach żadnych tajemnic by nie ujawnili których by nie mogli.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
MWE już rozpoczął dosył światłowodowy 10 nowych kanałów dla operatorów.
Zobaczymy czy coś z tego zaświeci w Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wolałbym aby pokazali przykładową ramówkę kanału filmowego najpierw (bo taki też ma być) jakie by zaproponowali na takim kanale filmy ewentualnie seriale i wtedy by się okazało czy warto czekać i dodawać do oferty, żeby nie okazało się, że taki kanał będzie jedynie puszczał powtórki i puszczał rzeczy znane z innych kanałów I niczym nowym się nie wykarzą MWE, bo na muzycznych to wiadomo co będzie. A później dawali info o rozpoczęciu dosyłu żeby operatorzy mogli płynnie przełaczyć/zastąpić znikające kanały jak się zdecydują na dołączenie do ofert. Może się to skończyć wielkim rozczarowaniem jak może co innego będzie od zapowiedzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli w większości zamienniki kanałów Paramountu będą od MWE, to będę bardzo rozczarowany.
To będzie poważny spadek jakościowy całej paczki Extra TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wszystkiego można się spodziewać i tego że same zamienniki od MWE trafią do oferty czy nadawcy Music Box a kończąc na tym że coś z poza tej listy się jeszcze pojawi. W jednym pytaniu na AMA padła sugestia eksperta że może być nawet więcej kanałów niż znika a co w takim razie by dali wielka niewiadoma bo tylko zostają te z listy niedostępne plus jeszcze ewentualnie Eurosport 3 jak się dogadają.