Co przyniesie Telewizja Orange w IP w 2026 roku?

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 591
  • 2306
  • 6

Jeśli chodzi o dziury na liście to może wiosną orange będzie łatać tak jak drogowcy asfalt na drogach po zimie.🤣

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 3022
  • 12478
  • 126

Może Orange również do swojej oferty telewizji kablowej dołaczy kanał V90 🙂 

Informacje o tym nowym kanale oraz jej ofercie w tym linku Wywiad z szefem V90 o teledyskach, ramówce i planach  https://satkurier.pl/news/248143/wywiad-z-szefem-v90-o-teledyskach-ramowce-i-planach.html

Pozdrawiam 🙂

• 591
  • 2306
  • 6

Każdy by coś chciał tyle było pomysłów i nagle zaraz przed AMA zamknęli a te kanały, które teraz są tak ogłaszane, że zaczną nadawać w 2026 m.in. V90 to już chyba na siłę są robione dla samych reklam. Jak dla mnie muzycznych jest wystarczająca ilość jeszcze chwila i każdy taki kanał te same teledyski będzie pokazywał w tym samym czasie bo tak może się stać (jak z filmem Znachor jest robione na każde święta, że kilka kanałów praktycznie o jednej porze to samo puści) powinno być po jednym kanale o każdym gatunku muzycznym w ofercie, żeby gusta zaspokoić i by wystarczyło.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 452
  • 1631
  • 1

Zamknęli pomysł, aby podnieść w Orange jakość z SD do HD kanału TVP ABC.

Ile miesięcy, lat będą trwać starania by kanał zyskał jakość HD?  😀 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3057
  • 13311
  • 78

Wszystkie trzy osoby w Play będą zadowolone z tej zmiany 🙂

• 591
  • 2306
  • 6

@Praziomek uważają że nie ma takiej potrzeby najwidoczniej. A kiedyś napewno to się zmieni cierpliwość popłaca "za rok, za dwa, za chwilę"  na kolejne święta może się doczekasz.

Jakby teraz mieli tak wszystko pozmieniać co się  da i dodać do oferty co jest możliwe to na koniec następnego roku nie mieliby się czym wykazać i pochwalić, albo w ciągu następnych miesięcy a wtedy byłoby jeszcze większe narzekanie. To że pomysł zamknęli można założyć i tak do skutku 🤣

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 712
  • 2511
  • 3

@Luki555napisał(-a)

Każdy by coś chciał tyle było pomysłów i nagle zaraz przed AMA zamknęli a te kanały, które teraz są tak ogłaszane, że zaczną nadawać w 2026 m.in. V90 to już chyba na siłę są robione dla samych reklam. Jak dla mnie muzycznych jest wystarczająca ilość jeszcze chwila i każdy taki kanał te same teledyski będzie pokazywał w tym samym czasie bo tak może się stać (jak z filmem Znachor jest robione na każde święta, że kilka kanałów praktycznie o jednej porze to samo puści) powinno być po jednym kanale o każdym gatunku muzycznym w ofercie, żeby gusta zaspokoić i by wystarczyło.

Myślę że V90 będzie bardziej zrobione profesjonalnie niż to co będzie w ofercie Orange. Zwłaszcza widząc to co oferowane jest w innych kanałach innej  grupy, emitowanie  na wielu kanałach jednego programu, serialu. Nawet na kanale który w teorii powinien być o pogodzie, emituje ten program i serial.

To te kanały były tworzone najszybciej po ogłoszeniu wyłączenia muzycznych kanałów od Paramountu.

Szkoda że Orange nie wziął kanałów od Music Box. Te kanały są np. w Słowacji, Niemczech, będą w Estonii.

• 159
  • 675
  • 3

Panowie z V90 chyba odpowiadali też za Kino Polska Muzyka. Pomysł V90 jest ciekawy i ambitny, jednak na końcu zawsze jest rachunek ekonomiczny. Oby się chłopakom udało. Wspomniany kanał Kino Polska Muzyka należy do grupy, gdzie główny kanał Kino Polska radzi sobie dobrze. Więc nadawca może sobie pozwolić na utrzymywanie niszowego kanału. 

Operatorzy chętniej dołączają kanały MEW Networks po zapewne wychodzą taniej niż te od Music Box. Jednak biorąc pod uwagę, że MEW Networks tworzy wysyp kanałów, na których klepie te same pozycje "mydło i powidło", jakoś nie należy spodziewać się fajerwerków.

Ja jeszcze pamiętam Atomic TV, pierwszą polską telewizję muzyczną. Ech... to były czasy.

• 712
  • 2511
  • 3

@szewolnapisał(-a)

Ja jeszcze pamiętam Atomic TV, pierwszą polską telewizję muzyczną. Ech... to były czasy.

A ja pamiętam te czasy gdy się oglądało Vivę Polska, albo kiedy 4fun tv było ciekawsze.