Co przyniesie Telewizja Orange w IP w 2026 roku?

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 422
  • 1497
  • 1

Kolejne wpisy o tym, że znikną kanały poza tymi, o których jest info na dekoderze to sianie zamętu.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 579
  • 2236
  • 6

@Praziomek teź tak uważam ale jak widać są jeszcze osoby które będą się upierać że jeszcze coś i obawiam się że tak bedzie do stycznia albo dopóki orange nie poprawi tych informacji. Bardziej myślałem że będzie poruszona kwestia na jakich pozycjach się znajdą te nowe🤣 (chociaż wiadomo oczywista oczywistość, ale może nie dla wszystkich) niż dalsze wałkowanie czegoś co wyjaśniono definitywnie.

• 63
  • 200
  • 1

O sianiu zamętu to z pewnością do mnie. 

Bardzo przepraszam, ale w żadnym razie nie miałem takiego zamiaru.

Taki niesprawiedliwy zarzut to duże nadużycie. 

Po prostu analizuję dane jakie aktualnie dostępne są w sieci. 

Gdy włączam TV nie ma żadnej pojawiającej się informacji o jakichkolwiek zmianach.

Pojawia się zakładka z ostatnio oglądanymi kanałami, aplikacje, kontynuacja oglądania.

Być może trzeba pogrzebać głębiej, więc nie jest to transparentne.

Po drugie jeśli jest nadal dostępny dokument firmowy, który zawiera istotne błędy, winien być niezwłocznie poprawiony, czy też wycofany. Nie każdy jest ekspertem, gdzie wie gdzie i jak dokładnie szukać.

Niewątpliwie wprowadzono w błąd, jest to błąd operatora. Dziękuję.

• 579
  • 2236
  • 6

@JinX jak uruchamiasz dekoder pojawia się ta cała mozaika/kafelki chodzi o ten ekran startowy (przynajmniej tak na wszystkich dekoderach powinno być jakie ma orange) zjeżdżasz przyciskiem na dół i tam będzie "skrzynka wiadomości" podświetlasz ją i wciskasz ok i tam ta informacja będzie i inne od orange. Ona ci się nie wyświetli sama na ekranie tylko trzeba wejść w te wiadomości.

Nikt tu nie jest ekspertem i tydzień temu jeszcze każdy sądził że więcej znika kanałów zwłaszcza że konsultanci też tak mówili ale chwilę później się wyjaśniło tu w tym temacie trzeba było przejrzeć wcześniejsze wpisy o czym się pisało.

• 63
  • 200
  • 1

@Luki555 - od samego początku, jak mam dekoder od Orange, widnieje tam informacja : Brak wiadomości.

Tak samo jest z oknem : Orange rachunki. - Nie udało się pobrać danych. Spróbuj ponownie

Dlatego od ponad 6 miesięcy nie sięgam tam po wiadomości , gdyż nic nowego nie będzie 😎

Już raz wymieniałem dekoder, a że obecnie wszystko poza wskazanymi działa idealnie, nie chcę kusić losu.

• 579
  • 2236
  • 6

To dziwne, że dekoder nie chce "pobierać" i wyświetlać tych rzeczy. Ale ok taki tekst widnieje w wiadomości:

Dzień dobry, mamy dla Ciebie ważną informację o zmianach, które wprowadzamy w ofercie programowej Telewizji od Orange od 30 grudnia 2025r. Co zmieniamy Wyłączamy kanały z oferty tv: Nick Music, CBS Reality, MTV 80s, MTV 90s, MTV 00s, MTV Hits, MTV Live, Club MTV oraz Film Cafe - ponieważ nadawcy tych stacji kończą ich udostępnianie na polskim rynku.

Włączymy jednocześnie bez dodatkowych opłat 10 nowych stacji: Love Nature, Filmax Cafe, TVC Reality, Music 80s,Music 90s,Music 00s, Music Hits, Music Live HD, Music Club

I pod tym tekstem są logotypy tych nowych kanałów. Tak ta wiadomość wygląda.

• 63
  • 200
  • 1

@Luki555 dziękuję za info 🙂 

A co do dekodera, to jest jeszcze w nim duży problem z regulacją głośności; wcześniej już opisywałem.

Jednakże płynność działania i obraz są naprawdę świetne, więc nic nie ruszam. 

• 422
  • 1497
  • 1

Dokubox jest dostępny w Orange?

• 579
  • 2236
  • 6

Nie jest. Jakiś czas temu nawet sam założyłem pomysł o ten kanał bo pakiet Box jest niekompletny o tą pozycję. Nawet nie wiem czy jest nadal otwarty czy go zdążyli zamknąć.

• 422
  • 1497
  • 1

To sprawdzę gdzie jest i wykupię pakiet u konkurencji.

Szkoda kasy ma niekompletny produkt.